Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρες με κάθε αφορμή στον ΣΥΡΙΖΑ

Εντονα αντέδρασε ο Γ. Θεωνάς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του «μετώπου» του Αλ. Αλαβάνου, στην προτροπή του τελευταίου για αποχώρηση των βουλευτών της «αριστεράς» από τη Βουλή. Ο Αλ. Αλαβάνος είχε ήδη αποδοκιμαστεί απ' την ηγεσία του ΣΥΝ. Ο Γ. Θεωνάς στην επιστολή του προς τον Αλ. Αλαβάνο κάνει λόγο για «όψιμους επαναστάτες», θυμίζει ότι «η Αριστερά δεν αποχώρησε από τη Βουλή σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες», διερωτάται «αν παραιτηθούν τώρα οι βουλευτές της, στις επόμενες εκλογές τι θα κάνει;» κ.λπ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις και η «παρεξήγηση» λύθηκε. Ο Αλ. Αλαβάνος εξήγησε ότι δεν εννοούσε παραίτηση των βουλευτών από τις έδρες και τη βουλευτική ιδιότητα, αλλά για αποχώρηση από το Κοινοβούλιο, ως συμβολική κίνηση! Ωστόσο επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «τρέχει πίσω απ' τις εξελίξεις». Ο Γ. Θεωνάς με τη σειρά του εξήγησε ότι χαρακτηρισμοί στην επιστολή του δεν αφορούσαν στον Αλ. Αλαβάνο, αλλά σε μέλη του Μετώπου που διακινούσαν e-mail (ή αποδοχή πρότασης ή έξοδος από τον ΣΥΡΙΖΑ) και σχόλια για τις σχέσεις Θεωνά - Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Ιούλη. Η Γραμματεία του σχήματος θα καταλήξει το προσεχές διάστημα στο εισηγητικό κείμενο που αφορά τόσο τις πολιτικές εξελίξεις όσο και τα οργανωτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ