Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ για αποτελεσματική πάλη του λαού

Με ομιλία για τα 30 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ ολοκληρώθηκε η περιοδεία σε Βόλο και Λάρισα

Με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο παραγωγής σεντονιών «Μπετίνα», στη Λάρισα
Με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο παραγωγής σεντονιών «Μπετίνα», στη Λάρισα
«Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους. Αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να πουν τώρα το "φτάνει πια" και να καταδικάσουν μαζικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ν' ανοίξει ισχυρό μέτωπο στις δυνάμεις του κεφαλαίου». Τα παραπάνω τόνισε ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που ολοκληρώθηκε προχτές σε Βόλο και Λάρισα.

Το πρωί της Τετάρτης, στο Βόλο, ο Γ. Τούσσας μίλησε στην αίθουσα των λιμενεργατών και επισκέφτηκε το τελωνείο. Είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με εκατοντάδες εργαζόμενους και να συζητήσει μαζί τους, για τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Το ίδιο βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Στη Λάρισα επισκέφτηκε την Πέμπτη το εργοστάσιο παραγωγής σεντονιών «Μπετίνα», όπου μίλησε στις εργαζόμενες και το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη Τύπου. Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, υπογράμμισε ότι απαιτούν αυστηρό κριτήριο, με το οποίο ο λαός θα απορρίπτει όλα τα εκβιαστικά διλήμματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναπαράγει η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, η τρόικα, η ΕΕ, ο ΣΕΒ, που καλούν τους εργαζόμενους να υποταχθούν, να αποδεχτούν τα αντιλαϊκά μέτρα για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

«Να μην περάσει - είπε - ο εκβιασμός της χρεοκοπίας. Η πολιτική τους χρεοκοπεί το λαό. Χρεοκοπεί τους εργάτες και τις εργάτριες, τη φτωχή αγροτιά, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα». Και υπογράμμισε: «Ο αποτελεσματικός δρόμος για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων είναι η οργάνωσή τους στους χώρους δουλειάς, η μαζική κινητοποίηση με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ για τη διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων τους. Είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ».

Οσον αφορά στην πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, επισήμανε: «Μόνο μέσα από την αλλαγή του συσχετισμού μπορούμε να βαδίσουμε μπροστά. Η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί βασική προϋπόθεση για να γίνει πιο αποτελεσματική η δράση των εργαζομένων. Πλούτος υπάρχει. Δυνατότητες υπάρχουν, για να ζήσει ο λαός μας μια καλύτερη ζωή. Μόνο που αυτός ο πλούτος που παράγει είναι η δική του υποχρέωση να τον διεκδικήσει, να γίνει δική του, λαϊκή περιουσία. Μόνο με την εξουσία και τα μέσα παραγωγής στα χέρια του μπορεί ν' αναπτυχθεί σχεδιασμένα η οικονομία, να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Μόνο σ' αυτή την προοπτική, στο Λαϊκό Μέτωπο Πάλης, για τη Λαϊκή Εξουσία, Λαϊκή Οικονομία μπορεί να αποκτά δύναμη κάθε σημερινός αγώνας».

Η περιοδεία του Γ. Τούσσα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης με ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, στο «Φρούριο», με θέμα «30 χρόνια ένταξης στην ΕΕ, οι αρνητικές επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία και κτηνοτροφία και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ