Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πλατφόρμα συναίνεσης με τη ΝΔ

Μέτρα που περιέχονται και στις προτάσεις Σαμαρά συμπεριέλαβε στη χτεσινή παρουσίαση ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Ενα προς ένα τα αντιλαϊκά μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ανέλυσε στο χθεσινό ΚΤΕ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Την ίδια στιγμή που παρουσίαζε την ανελέητη σφαγή του λαού με στόχο την αρπαγή 28 δισ. ευρώ την περίοδο 2011 - 2015, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου από το φθινόπωρο, στο 15% από 20% που είναι σήμερα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου αποτελούν, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το «νέο πεδίο συναίνεσης» που προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, προκειμένου να προχωρήσει στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. «Υπάρχουν πέντε σημεία που υπάρχει ταύτιση με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογράμμιζαν χτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωσε:

-- Μείωση κατά 150.000 των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ, εθελούσιων αποχωρήσεων, λύση συμβάσεων, καθώς και με το καθεστώς της «εργασιακής εφεδρείας» πριν τη μετάταξη, όπως έχει προτείνει και η ΝΔ.

-- Εναρμόνιση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με τα δεδομένα του ιδιωτικού τομέα που θα προέλθει με σαρωτικές περικοπές επιδομάτων, μείωση των υπερωριών, περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης και επιβολή εισφοράς υπέρ ανέργων 3% σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

-- Μείωση από το Σεπτέμβρη των φορολογικών συντελεστών των κερδών για τις επιχειρήσεις σε 15% και κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Πιθανή μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ. Τις ίδιες προτάσεις έχει καταθέσει και η ΝΔ.

-- Επιβολή εισφοράς 3% στις επικουρικές συντάξεις μέχρι 300 ευρώ και 10% για επικουρικές συντάξεις άνω των 600 ευρώ.

-- Περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%.

-- Διετή αναστολή του πόθεν έσχες για την αγορά ακινήτων. Την ίδια πρόταση έχει κάνει και ΝΔ.

-- Περικοπή κρατικών κονδυλίων ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2015 από τις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων και των ΟΤΑ.

-- Συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

-- Νέες περικοπές αποδοχών στις ΔΕΚΟ, για 1,5 δισ. ευρώ έως και το 2015.

-- Μαζικές αποκρατικοποιήσεις και πώληση δημόσιας περιουσίας μέσα στο 2011 και το 2012, από τον αρχικό στόχο του 2015, με στόχο τα 15 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ