Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το «παράδειγμα» της Πορτογαλίας

Ο κ. Σαμαράς - ειρήσθω εν παρόδω είναι και «εθνικός ηγέτης» σύμφωνα με μια πρόσφατη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ - επικοινώνησε χτες με τον ομοϊδεάτη του νικητή των πορτογαλικών εκλογών, τον κ. Κοέλιο.

Ο τελευταίος έχει δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει το εκεί μνημόνιο κατά γράμμα και ότι θα βάλει το λαό της Πορτογαλίας να το πληρώσει «μέχρι τελευταίο ευρώ».

Να όμως που ο «δικός μας» δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον κ. Κοέλιο. Και όχι μόνο αυτό. Ο κ. Σαμαράς μπορεί να ισχυρίζεται πως όσα λέει ο Πορτογάλος τώρα (σ.σ.: «θα τιμήσω τις δεσμεύσεις της χώρας μου»), είναι αντιγραφή των όσων έχει πει ο ίδιος κοντά ένα χρόνο πριν:

«Εμείς είμαστε κόμμα ευθύνης. Το πρώτο το οποίο έχω ήδη πει σήμερα στη Βουλή και έχω δηλώσει ξεκάθαρα, είναι ότι εμείς, η Ελλάδα, έχει φιλότιμο, σέβεται τη συνέπειά της και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και να σεβαστεί και τις υπογραφές της».

Αυτά δήλωνε ο κ. Σαμαράς, όσον αφορά τη στάση της ΝΔ απέναντι στο μνημόνιο, την 1/11/2010, στο «Mega». Είπαμε: «Εθνικός ηγέτης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ