Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία στην «TEPCO»

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία για τις εγκληματικές ευθύνες της «ΤEPCO»
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία για τις εγκληματικές ευθύνες της «ΤEPCO»
TOKIO.--

Με σημαντικές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκε χτες η ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέργειας «TEPCO», της διαχειρίστριας εταιρείας του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα, εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών που σημειώθηκαν μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μάρτη. Με φωνές διαμαρτυρίες, αλλά και οργισμένες ερωτήσεις, οι μετέχοντες επιτέθηκαν στα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, αρκετοί από τους οποίους τους ζήτησαν να αυτοκτονήσουν πηδώντας στους αντιδραστήρες τους εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «TEPCO» Τσουνεχίσα Κατσουμάτα αρκέστηκε σε υποσχέσεις πως, τάχα, η εταιρεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να ελέγξει τις διαρροές και πως θα δοθούν αποζημιώσεις σε όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, επαναλαμβάνοντας, όμως, πως προσβλέπει σε κάποια κρατική βοήθεια.

Υπενθυμίζεται πως η «TEPCO», με τη συνενοχή της κυβέρνησης, για χρόνια απέκρυπτε, παραποιούσε, πλαστογραφούσε και κατασκεύαζε στοιχεία, για να κρύψει σοβαρότατες, εγκληματικές παραλείψεις σε καίρια ζητήματα λειτουργίας και ασφαλείας πυρηνικών σταθμών, ώστε να μην πληγεί στο ελάχιστο η κερδοφορία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ