Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Στις ΗΠΑ ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Στις ΗΠΑ αναζήτησε καταφύγιο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Καντίρ Φιράτ, αναφορικά με σκάνδαλο που αφορά στην κρίση της τράπεζας της Καμπούλ (Kabul Bank). Η συγκεκριμένη τράπεζα τέθηκε υπό τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν, λόγω σημαντικής υπεξαίρεσης κεφαλαίων, της τάξης των 900 εκατομμυρίων δολαρίων, που την οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ο ίδιος ο Α. Φιράτ υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να διαφύγει στο εξωτερικό λόγω απειλών εναντίον της ζωής του μετά τη δημοσιοποίηση ονομάτων Αφγανών «προσωπικοτήτων» που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ο σύμβουλος του Αφγανού Προέδρου, Χαμίντ Καρζάι, αναφερόμενος στην υπόθεση, σημείωσε ότι ο Α. Φιράτ διώκεται ποινικά και οι δηλώσεις παραίτησής του γίνονται στα ΜΜΕ και όχι με επίσημη επιστολή παραίτησης. Η αφγανική προεδρία υποστηρίζει ότι όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο και παραβίασαν το νόμο θα «διωχθούν».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Αφγανιστάν με τις κατοχικές δυνάμεις να υποστηρίζουν ότι σκότωσαν 12 «Ταλιμπάν» και συνελήφθη ένας εκ των επικεφαλής των «ομάδων μαχητών», στις περιοχές της Κανταχάρ και της Χελμάντ.

Στο Πακιστάν, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη, με αποτέλεσμα ακόμα 15 άνθρωποι φερόμενοι ως «μαχητές των Ταλιμπάν» να χάσουν τη ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ