Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»
Συνεχίζονται οι απειλές από το Ισραήλ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ.--

Κλιμακώνονται οι μεθοδεύσεις προκειμένου να αποτραπεί ο απόπλους του στολίσκου «Ενα Καράβι για τη Γάζα ΙΙ» προς τη Λωρίδα της Γάζας, από τα ελληνικά λιμάνια.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την «ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επιτυχία των διπλωματικών προσπαθειών» που στόχευαν να αντιμετωπίσουν ή ακόμη και να ματαιώσουν τον απόπλου του στολίσκου. Ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν τόνισε ότι «οι Ισραηλινοί διπλωμάτες σε όλο τον κόσμο είχαν χιλιάδες επαφές» και «έπεισαν τελικά» με την επιχειρηματολογία τους, γιατί «τελικά έχει, ήδη, μειωθεί δραματικά ο αριθμός και των πλοίων και των επιβαινόντων σε αυτά». Ο Λίμπερμαν επανέλαβε τις ισραηλινές αιτιάσεις ότι μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονται «τρομοκράτες που επιδιώκουν τη σύγκρουση και να χυθεί αίμα», ισχυρισμούς που φιλοξενεί εκτενώς, χτες, και ο ισραηλινός Τύπος.

Χτες εκπρόσωποι της καμπάνιας «Ενα Καράβι για τη Γάζα ΙΙ» κατήγγειλαν ότι ένα από τα δύο ελληνικά πλοία που συμμετέχουν στην αποστολή, έγινε «στόχος σαμποτάζ (λιμάρισμα αξόνων προπελών)». Το πλοίο, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστούν Ελληνες, Σουηδοί και Νορβηγοί ρυμουλκήθηκε στο Πέραμα, όπου άρχισαν οι επισκευές. Ο πλοίαρχος του πλοίου σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε «βλάβη στην προπέλα» χωρίς να έχει καταθέσει μήνυση για δολιοφθορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ