Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ
Απάντηση εργαζομένων σε κυβέρνηση και εργοδοτικούς

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με διευρυμένη πλειοψηφία οι 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι της πολιτείας του Κονέκτικατ κατόρθωσαν να αντισταθούν στην τρομοκρατία και κυρίως στους αφόρητους εκβιασμούς και απέρριψαν την συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο «δημοκρατικός» κυβερνήτης της πολιτείας Ντάνιελ Μαλόι και το συντονιστικό όργανο των 15 συνδικαλιστικών τους ενώσεων, η SEBAC. Συμφωνία που περιλαμβάνει περικοπές 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία και τα κοινωνικά προγράμματα που θα έκαναν κυριολεκτικά αβίωτη τη ζωή τους και των παιδιών τους. Ως αντίδραση, ο κυβερνήτης Μαλόι ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις απολύσεις 7.500 εργαζομένων με πρόσχημα όπως πάντα τη χαλιναγώγηση του πολιτειακού ελλείμματος...

Πρόκειται πραγματικά για μια σημαντική απάντηση προς την τοπική κυβέρνηση και τις συμβιβασμένες εργοδοτικές ηγεσίες που χτυπάνε εργατικά δικαιώματα στο όνομα της ...διάσωσης των θέσεων εργασίας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, άρχισε τη Δευτέρα ένα νέο κύκλο «συνομιλιών» με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών Χάρι Ρέιντ και των Ρεπουμπλικάνων Μιτς Μακόνελ στη Γερουσία, σε μια νέα προσπάθεια «εξεύρεσης λύσης» στο μείζον ζήτημα του ομοσπονδιακού χρέους, μετά την ενορχηστρωμένη «κατάρρευση των διαβουλεύσεων» υπό τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν, για τη μείωση του ομοσπονδιακού δημοσιονομικού ελλείμματος και το ανώτατο όριο κρατικού δανεισμού. Το μείζον θέμα εκ μέρους των Ρεπουμπλικανικών, επισήμως, είναι οι διαφωνίες τους ως προς τα μέτρα φορολογίας. Εντούτοις η ουσία αφορά το ύψος των περικοπών στα κοινωνικά προγράμματα, όπως το Medicare Medicaid και η κοινωνική ασφάλιση, περικοπών μέχρι τελικής σύνθλιψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ