Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η Υγεία και τα ... κλειστά εργοστάσια της ΕΣΣΔ

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την υπολειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), και γενικότερα για την πολιτική αιμοδοσίας, υπέβαλε ο βουλευτής της ΝΔ - και πρώην υφυπουργός Υγείας - Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ως εδώ καλά. Αλλά οι συνειρμοί του πρώην υφυπουργού, επί της θητείας του οποίου άρχισε να λειτουργεί το ΕΚΕΑ κατά το ένα τρίτο, όπως έλεγε ο τότε υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, λειτουργούν ως ιδεολογικός εφιάλτης. «Η πολυετής αχρησία του ΕΚΕΑ το έχει απαξιώσει τεχνολογικά σχεδόν πλήρως ώστε να θυμίζει κλειστό εργοστάσιο της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως», αναφέρει στην αίτησή του.

Βέβαια, ο πρώην υφυπουργός δε θέλει να θυμάται το επίπεδο υπηρεσιών Υγείας πριν τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, που το είχε κρίνει ως το πιο αξιόλογο ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ακόμα ο πρώην υφυπουργός θα γνωρίζει ότι το ΕΚΕΑ, πέραν των κυβερνητικών - διαχρονικά - ευθυνών δε λειτούργησε λόγω των θανάσιμων ανταγωνισμών των εταιρειών - ενός απ' τα κυρίαρχα γνωρίσματα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής - που θα κάνουν τις προμήθειες κ.λπ.

Τα συστήματα Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας ήταν οι κορωνίδες του σοσιαλισμού, όπως τον γνωρίσαμε. Και μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη της πάλης για λαϊκή εξουσία, όπου η Υγεία δε θα είναι εμπόρευμα και ο λαός δε θα πληρώνει με το αίμα του για να βρει την υγειά του αλλά οι υπηρεσίες θα του παρέχονται δωρεάν μέσα από ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ