Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Νομοσχέδια με διαδικασίες «εξπρές»

Θα συνεχιστεί η προώθηση αντιλαϊκών νόμων και μέσα στον Αύγουστο

Με ταχύτατους ρυθμούς θα προωθήσει η κυβέρνηση μέσα στον Αύγουστο τις αντιλαϊκές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ και τις κατευθύνσεις του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», παρά τη 15ήμερη διακοπή του νομοθετικού έργου στη Βουλή. Υπενθυμίζουμε ότι φέτος δεν θα υπάρξουν τα λεγόμενα «θερινά τμήματα» στο Κοινοβούλιο, παρέχοντας περισσότερες διαδικαστικές ελευθερίες για την προώθηση νομοθετημάτων.

Ετσι τη Δευτέρα 22 Αυγούστου (ημέρα που υπό κανονικές συνθήκες δεν πραγματοποιείται συζήτηση νομοσχεδίων στη Βουλή) θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων», που παραδίδει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στις ανάγκες του κεφαλαίου, ενώ υποβαθμίζει το επίπεδο σπουδών και ακαδημαϊκών τίτλων, προσθέτοντας νέα οικονομικά βάρη στη λαϊκή οικογένεια. Η συζήτηση του νομοσχεδίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα έρχεται για κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής, το «πακέτο» ενός μνημονίου κατανόησης και δύο τεχνικών συμβάσεων που αφορούν στη βαθύτερη πρόσδεση της χώρας στις ανάγκες της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Το μνημόνιο κατανόησης (που υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) προβλέπει την ίδρυση Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, στου οποίου τη λειτουργία αλλά και τις επιχειρήσεις δεσμεύεται να συμμετέχει η Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης για την «κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα», το οποίο επιχειρεί να «κουκουλώσει» το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, με ψευδεπίγραφες «παροχές» προς τους ανέργους, προκειμένου να αναπτύξουν... επιχειρηματική δραστηριότητα σε μια σειρά τομείς.

Τέλος, όσον αφορά την υπόθεση της «Siemens», την Πέμπτη 25 Αυγούστου αναμένεται και τυπικά να ολοκληρωθεί το κουκούλωμα της υπόθεσης, αφού επανέρχεται στη Βουλή το θέμα της παραπομπής ή όχι σε ειδικό δικαστήριο των πρώην υπουργών Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Γ. Αλογοσκούφη. Υπενθυμίζουμε ότι πριν περίπου 2 εβδομάδες η Βουλή καταψήφισε την παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ