Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ: «Σε μια κρίσιμη περίοδο, που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και στο έλεος των δανειστών, διάφοροι κλάδοι εργαζομένων και επαγγελματικών ομάδων προχωρούν σε ενέργειες που προκαλούν ασφυξία στην αγορά και την οικονομία (...) Παλαιότερα, τέτοιες μορφές πάλης είχαν εγκαινιάσει οι αγρότες με το κλείσιμο των δρόμων. Eκτοτε τη σκυτάλη πήραν σχεδόν όλοι οι διαμαρτυρόμενοι και τελευταία το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που θεωρείται αυτονόητο (...) Τη λογική των ακραίων εκδηλώσεων αρχίζουν τώρα να συμμερίζονται και οι οργανώσεις που στο παρελθόν καταδίκαζαν τέτοιες ενέργειες (...) Oι προτροπές για λευκή απεργία στο Δημόσιο, για "εντολή" μη εκτέλεσης των καθηκόντων δημοσίων υπαλλήλων, για άρνηση παροχής υπηρεσιών και συστάσεις για "αργομισθία" κινούνται στη λογική του ετσιθελισμού» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΤΗ «ΦΟΥΝΤΑ» Η ΛΥΣΗ; «Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πολύ σοβαρό για να εξαντλείται σε απλουστευτικές προσεγγίσεις και πολεμικά ανακοινωθέντα. Τα ναρκωτικά δεν είναι "αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται", όπως διατείνεται το ΚΚΕ. Είναι πολύπλοκο, σχεδόν λαβυρινθώδες, και ακάνθινο. Δεν λύνεται με νόμους ούτε με απαγορεύσεις και διδακτισμούς» (το σχόλιο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ: «Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αντί να καθορίζουν τις εξελίξεις, τρέχουν λαχανιασμένοι πίσω από τις αγορές. Αντί να αναζητήσουν μία βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση συνολικά του προβλήματος χρέους, αρκούνται σε ημίμετρα, βάζοντας μπροστά, ως πειραματόζωο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τη χώρα μας (...) Η θέσπιση μίας συνολικής αντιμετώπισης του χρέους με την έκδοση ευρωομολόγων είναι πλέον αναγκαία, πριν η κατάσταση ξεφύγει από τα χέρια των πολιτικών και αναλάβουν δράση τα γεράκια των αγορών (...) Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη οικονομική ανάλυση για να αποδειχθεί ότι εάν δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου τότε η Ελλάδα θα βυθισθεί στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και των ελλειμμάτων» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ: «Επειτα από κάθε νέο πακέτο μέτρων η επιθετικότητα των αγορών κλιμακώνεται αντί να εκτονώνεται και νέα "θηράματα" στοχοποιούνται (...) Το παιχνίδι χοντραίνει και πλέον διακυβεύεται ανοιχτά η αντοχή της Ευρωζώνης και όχι η τύχη κάποιου από τα οικονομικά αδύναμα, περιφερειακά κράτη - μέλη της (...) Επανερχόμαστε, κατά συνέπεια, εκεί που βρισκόμασταν πριν από έναν μήνα» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ (2011-05-26 00:00:00.0)
ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ (2010-08-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-06-12 00:00:00.0)
ΜΑΖΕΥΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ (2010-02-13 00:00:00.0)
ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥΣ (2009-08-06 00:00:00.0)
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΜΥΘΩΝ (2002-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ