Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φύλακες παντός ... κτιρίου

Είναι γνωστό πως η κυβερνητική πολιτική, στο πλαίσιο των άγριων περικοπών σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, δεν αφήνει τίποτα όρθιο σε ό,τι έχει σχέση με δομές κοινωνικές, Πρόνοιας, Πολιτισμού, Αθλητισμού κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό της κυβέρνησης εναρμονίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, που μια σειρά τέτοιες υπηρεσίες τις προσφέρουν λειψές, χωρίς την κατάλληλη υποδομή ή ακόμη και τις καταργούν. Την ίδια στιγμή δε γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όσοι αποχωρούν ουσιαστικά δεν αντικαθίστανται και προσπαθούν με μπαλώματα και αύξηση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων να καλύψουν τις όποιες ανάγκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πρακτικής αποτελεί το πρόσφατο σχέδιο νόμου που κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το υπουργείο Εσωτερικών με θέμα «ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σε ό,τι αφορά τους σχολικούς φύλακες. Σύμφωνα με αυτό «με απόφαση του αρμοδίου για διορισμό οργάνου μπορεί να ανατίθενται στους φύλακες σχολικών κτιρίων καθήκοντα φύλαξης κτιρίων, λοιπών εγκαταστάσεων και κοινόχρηστων χώρων των δήμων και των νομικών τους προσώπων».

Η προοπτική αυτή, δηλαδή σχολικοί φύλακες ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε δήμου να έχουν υπό την εποπτεία τους τη φύλαξη κτιρίων και υποδομών με τους οποίους δεν έχουν καμία σχέση και δε γνωρίζουν τις όποιες ιδιαιτερότητες, είναι τελικά και επικίνδυνη. Επίσης, ερωτηματικά προκαλεί το σημείο εκείνο που αναφέρεται στην εναλλακτική αξιοποίηση του προσωπικού που είναι πλεονάζον, καθώς δε διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί με τον όρο πλεονάζον, όταν είναι γνωστό πως για κάθε πέντε εργαζόμενους που αποχωρούν προσλαμβάνεται μόνο ένας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ