Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φοροεπιδρομή υπέρ των λίγων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το μοντέλο «φορολογικής διοίκησης 2011 - 2015», που υπαγορεύουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, οι ζωτικές ανάγκες των μονοπωλίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Στα επόμενα χρόνια θα επέλθει «μείωση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και ανάπτυξη των μεσαίων και μεγάλων, ιδίως εκείνων που ανήκουν σε τομείς με εξαγωγικό προσανατολισμό», αναφέρεται στο κυβερνητικό σχέδιο. Είναι, δηλαδή, απόλυτα φανερό ότι δρομολογούν τις προϋποθέσεις για μαζικά λουκέτα απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, ότι παραδίδουν συγκεντρωμένη την πίτα στις ισχυρές επιχειρήσεις με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Με το ίδιο σχέδιο σπεύδουν να προαναγγείλουν και ορισμένα ψήγματα από τα βάρβαρα πακέτα που ετοιμάζονται να κλιμακώσουν στα αμέσως επόμενα χρόνια. Ανάμεσα σε αυτά η απογείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών, η «εξομοίωση» με το πετρέλαιο κίνησης. Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και με τους φόρους πάνω στη λαϊκή κατοικία, την εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές, εξέλιξη που συμπαρασύρει προς τα πάνω και μια σειρά από άλλα χαράτσια.

Η πρόκληση κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας έχει και συνέχεια. Ισχυρίζονται ότι οι νέοι φόροι έχουν να κάνουν με την... αναμενόμενη «γήρανση του πληθυσμού», την «αύξηση» των δαπανών για Υγεία και συντάξεις, που οι ίδιοι έχουν σπεύσει να πετσοκόψουν μαζί με τους μισθούς και τα μεροκάματα, τα λαϊκά δικαιώματα...

Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο κάθε έναν που δεν ανήκει στον μικρό πυρήνα του μεγάλου κεφαλαίου. Ακριβώς αντίστροφο πρέπει να 'ναι το μέτωπο για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης. Εργάτες και αυτοαπασχολούμενοι σε κοινό μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και την κυβέρνησή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό ραντεβού στις 8 Νοέμβρη ενάντια στη φορολεηλασία (2023-11-01 00:00:00.0)
Ρύθμιση - λουκέτο για τους μικρούς (2012-12-16 00:00:00.0)
Συντεταγμένα στην πτώχευση για την εξαθλίωση του λαού (2011-10-09 00:00:00.0)
«Ληστεύουν το λαό με τις ανατιμήσεις, ήρθε η ώρα να τους τιμωρήσεις»! (2010-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ