Τρίτη 30 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η κόπωση

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΕΡΙΚΟΥΡΑΣΗΣ ήταν ο πολιτικός λόγος ΠΑΣΟΚ - ΝΔ όλο το Σαββατοκύριακο που πέρασε και συνεχίστηκε και χτες το λογοπαίγνιο, μια και το συντήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είστε κουρασμένοι έλεγε ο Σημίτης, είστε κατάκοποι απαντούσε ο Καραμανλής.

Οι μόνοι, βέβαια, δικαιολογημένα κουρασμένοι είμαστε εμείς που τους ακούγαμε!

Ομως, τι πάθανε έτσι ξαφνικά όλοι, είναι ένα ερώτημα προς απάντηση. Τι τους κούρασε, δηλαδή; Η κυβέρνηση δεν παράγει πολιτική είναι γνωστό, πάει με τον αυτόματο της ΕΕ, η αξιωματική αντιπολίτευση πάλι, ούτως ή άλλως, αντιπολίτευση επί της ουσίας δεν κάνει, αφού συμφωνεί με τα παραπάνω. Μόνο τα εσωκομματικά τους έχουν!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κι εύκολο πράγμα να τα βάλει ο μεν Σημίτης με τον Πάγκαλο κι ο Καραμανλής με τον Μητσοτάκη, αλλά, βρε παιδί μου, αρχηγοί κομμάτων είναι, να αντιμετωπίζουν και καμιά δοκιμασία, πού και πού, έτσι είναι το σωστό.

ΣΙΓΑ ΜΗ διαφωνούσε η Νέα Δημοκρατία με τα μέτρα πάταξης της τρομοκρατίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και έτσι, φυσικά, συμφώνησαν στη χτεσινή τους συνάντηση Καραμανλής και Χρυσοχοΐδης. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτά είναι αποφασισμένα από την περίοδο των συναντήσεων του υπουργού Δημόσιας Τάξης με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Και, φυσικά, δε μιλάμε τώρα για κολπάκια και μεθόδους σύλληψης οργανώσεων και τέτοια πράγματα. Για ένα συνολικό σχέδιο αστυνόμευσης της κοινωνίας μιλάμε, που, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, μπορεί να αστυνομευτεί ακόμα περισσότερο.

Ακόμα κι αν σας φαίνονται φοβερά τα μέτρα της ύπαρξης ενός αστυνομικού ανά 10 μέτρα στους δρόμους της Αθήνας και της βιντεοκάμερας σε κάθε κεντρικό δρόμο, υπάρχουν και χειρότερα. Ρίξτε μια μάτια τι γίνεται στις «προηγμένες» ευρωπαϊκές χώρες, για να καταλάβετε.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ