Τρίτη 30 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Κυβερνητική άσκηση τρομοκρατίας

Ανδρες της Ασφάλειας «παρενοχλούσαν» τη σύσκεψη των 13 πρωτοβάθμιων σωματείων που συζητούσαν ενάντια στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή  

Με άντρες της αστυνομίας, ασφαλίτες και έναν «άγνωστο» να πετάει μηχανή μικρού κυβισμού με αναμμένη μηχανή, προσπάθησε να στείλει μήνυμα η κυβέρνηση χτες, στη σύσκεψη των 13 πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας, ενάντια στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και τις επιπτώσεις των βομβών ουρανίου.

Αλλωστε για τη χτεσινή φιλειρηνική πρωτοβουλία των σωματείων είχε δείξει από νωρίς το ενδιαφέρον της η Ασφάλεια Αθηνών, η οποία με τηλεφώνημα στους διοργανωτές προσπάθησε να μάθει «λεπτομέρειες». Μάλιστα, φροντίσει να αστυνομεύσει την περιοχή με αστυνομικούς έξω αλλά και μέσα στο χώρο που γινόταν η σύσκεψη! Λίγο πριν τη λήξη της σύσκεψης, το περιστατικό με τον «άγνωστο» που πέταξε τη μηχανή μπροστά από την είσοδο του θεάτρου όπου γινότανε η σύσκεψη, επί της οδού Ιπποκράτους, ήρθε να αποδείξει το πώς αντιμετωπίζονται επίσημα από την κυβέρνηση οι φιλειρηνικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων.

Ολα τα παραπάνω καταγγέλθηκαν και στη σύσκεψη από τους εργαζόμενους - συνδικαλιστές των 13 σωματείων.

Στη σύσκεψη οι εργαζόμενοι σημείωσαν την ανάγκη η ίδια η εργατική τάξη της χώρας να πάρει την υπόθεση του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος στα χέρια της καθώς, όπως τονίστηκε, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν τις συνέπειες των εγκληματικών σχεδίων του ΝΑΤΟ και του μεγάλου κεφαλαίου.

Ανοίγοντας τη σύσκεψη ο Γ. Κομνηνός από το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων, τόνισε: «Η ιστορία έδειξε, για μία ακόμα φορά στη Γιουγκοσλαβία, ότι για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, για το παγκόσμιο κεφάλαιο, ο πόλεμος αποτελεί συνέχιση των πολιτικο - οικονομικών τους στόχων με άλλα μέσα. Για να αυξήσουν τις ζώνες επιρροής και αγορών που εκμεταλλεύονται, κανένας πόλεμος δεν είναι παράλογος. Γι' αυτό και είναι αδίστακτοι και αδυσώπητοι, φθάνοντας συχνά σε μαζικά εγκλήματα για να πετύχουν τους στόχους τους».

Σημείωσε τέλος, ότι χρειάζεται τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλιάς, να δυναμώσουν τη δράση τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα αποτελέσματά του, να κινητοποιηθούν ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά και να απαιτηθεί να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες, να φύγουν οι Αμερικανο - ΝΑΤΟικες βάσεις από την Ελλάδα, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να ματαιωθεί η δημιουργία μισθοφορικού ευρωστρατού και να δυναμώσει ο αγώνας για αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ και διάλυση όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Ο Θ. Παφίλης, γραμματέας της ΕΕΔΥΕ και εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, παίρνοντας το λόγο, κατήγγειλε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο στυγερό έγκλημα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, που οι συνέπειές του δεν έχουν φανεί ακόμα, κάτι που ίσως αποδείξει ότι θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατήγγειλε ακόμα ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δε δίστασε ούτε στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ούτε στο Βιετνάμ και την Κούβα, αλλά και στον πόλεμο του Κόλπου. Αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι συμμετείχε στον πόλεμο και έπαιξε σημαντικό ρόλο και ότι γνώριζε από νωρίς για τη χρήση των βομβών ουρανίου.

«Το αίτημα της επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτών και η απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ, συνδέεται με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Γι' αυτό πρέπει να πρωτοστατήσει ένα ευρύτερο κίνημα και να ξεσηκωθούν όλοι οι λαοί των Βαλκανίων», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ