Τρίτη 30 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ξεκινάει ο χορός των ρουσφετιών

Περίπου 35.000 άτομα θα προσληφθούν μέσα στο 2001, σχεδόν αποκλειστικά με το σύστημα των μορίων 

Στην τελική ευθεία για το διορισμό περίπου 35.000 ατόμων στο δημόσιο εντός του 2001, με ρουσφετολογικό κατά βάση τρόπο, βρίσκεται η κυβέρνηση. Οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση σχεδόν αποκλειστικά το αδιαφανές και διαβλητό σύστημα των μορίων, καθώς με τροπολογία που πέρασε τον περασμένο Αύγουστο η κυβέρνηση καταργούνται ουσιαστικά οι γραπτοί διαγωνισμοί.

Η αρχή θα γίνει με τις 5.000 προσλήψεις προσωπικού, κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, για τη στελέχωση των προγραμμάτων του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των πρώτων 1.000-1.200 ατόμων, ενώ οι υπόλοιποι θα προσληφθούν σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες. Ακολουθούν 3.000 προσλήψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων σε επιχειρήσεις ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, στις οποίες ο ΟΤΑ κατέχει το 50% τουλάχιστον του εταιρικού τους κεφαλαίου καθώς και σε πάσης φύσεως δημόσιες επιχειρήσεις και θυγατρικές τους εταιρίες όπως και σε θυγατρικές εταιρίες των τραπεζών και ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό (π.χ. επιμελητήρια). Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν από τους ίδιους τους φορείς με το σύστημα των μορίων (σειράς προτεραιότητας).

Επίσης, έχουν εγκριθεί 12.000 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε υπουργεία και ΝΠΔΔ που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στις παραπάνω προσλήψεις πρέπει να προστεθούν περίπου 2.000 στην ΕΛ.ΑΣ., 1.400 στο Πυροσβεστικό Σώμα, 1.500 στο Λιμενικό, καθώς και 8.000 εκπαιδευτικοί και 1.500 νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ