Τρίτη 30 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
Απαγόρευση και καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων

Ψήφισμα και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο  της  πόλης 

Την απαγόρευση και καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων, την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, την άρση του απάνθρωπου εμπάργκο κατά του λαού του Ιράκ, ζητά ανάμεσα σε άλλα αιτήματα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς με ψήφισμα που ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή του.

Στο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί «απαραίτητη την αφύπνιση και ενεργοποίηση όλων των ανθρώπινων συνειδήσεων».«Βρισκόμαστε στο σημείο», τονίζει το ψήφισμα, «να αντιληφθούμε καθαρά ότι ο ιμπεριαλισμός θα χρησιμοποιεί όποια βόμβα του είναι χρήσιμη για να λυγίζει την αντίσταση των λαών, να πετυχαίνει τους σκοπούς του».

Το Δημοτικό Συμβούλιο στο ψήφισμά του καταδικάζει το ΝΑΤΟικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και το Νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ. Καταδικάζει ακόμα τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «που αποφάσισαν και έκαναν τον βρώμικο πόλεμο των Βαλκανίων» και ζητά επίσης:

- Να επιστρέψουν άμεσα οι Ελληνες στρατιώτες από τη Βοσνία και το Κόσσοβο και να μην σταλούν άλλες στρατιωτικές δυνάμεις έξω από τα σύνορα της χώρας.

- Να επιστρέψουν οι Ελληνες φοιτητές από τη Γιουγκοσλαβία και να ληφθεί μέριμνα για την τακτοποίησή τους σε ελληνικά πανεπιστήμια.

- Να παρθούν μέτρα αποκατάστασης των καταστροφών του περιβάλλοντος στη Γιουγκοσλαβία από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

- Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς καλεί το λαό του νομού «να αντιδράσει και να αντισταθεί τώρα, πριν είναι αργά. Σ' αυτό το κάλεσμα ζωής οφείλουμε όλοι να πράξουμε το χρέος μας».

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς

Σε ψήφισμά του εξάλλου και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς καταγγέλλει «την υποκρισία που δείχνουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δηλαδή όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης στη Γιουγκοσλαβία και ευρύτερα στα Βαλκάνια...».

Είναι ξεκάθαρο, τονίζει το ψήφισμα του ΝΣ Κιλκίς, «πως σήμερα μέσα σ' αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε από τους "αθώους" και με "δημοκρατικό" προσωπείο βομβαρδισμούς, κανένας προοδευτικός άνθρωπος και καμιά χώρα δεν μπορεί να λείπει από την καταδίκη των πράξεων του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, χωρίς να κατηγορηθεί για έγκλημα».

Το ΝΣ Κιλκίς καταδικάζει τη χρήση από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου, εκφράζει την αντίθεσή του στη λογική του πολέμου και τονίζει: «Η ειρήνη είναι το πιο μεγάλο αγαθό και κανενός είδους τιμωρία... δε δικαιολογεί τον πόλεμο. Ο Νομός μας σαν κοντινός χώρος που είναι στη βομβαρδισμένη περιοχή, έχει την απαίτηση από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε γρήγορες επιστημονικές έρευνες του περιβάλλοντος... Παράλληλα ζητά από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και την Ευρωπαϊκή Ενωση, να πρωτοστατήσουν ώστε ο ΟΗΕ να προωθήσει παγκόσμια απόφαση απαγόρευσης τέτοιου είδους όπλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ