Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Χρεολογία και κοινοβουλευτικές αυταπάτες

Προσκλητήριο για συμπόρευση σε ακραιφνείς σοσιαλδημοκράτες απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας

Επιμένει στη «χρεολογία» η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, για να αποπροσανατολίσει το λαό από τις αιτίες της κρίσης και να τον καταστήσει συμμέτοχο στη διαχείρισή της προς όφελος του κεφαλαίου. Σε συνέντευξή του, χτες, στη ΝΕΤ, ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε τη «συνταγή», όπως είπε, που ακολουθεί η κυβέρνηση, ζητώντας την αντικατάστασή της, επειδή «δεν έχει το πολιτικό και ηθικό σθένος να αντιδράσει σε σχιζοφρενικά μέτρα», τα οποία, κατά την άποψή του, της επιβάλλει δήθεν η τρόικα και «με εκβιασμούς τα αποδέχεται»!

Παρότι αναφέρθηκε πολλές φορές στην ύπαρξη μιας κάποιας «άλλης πολιτικής», τα συμφραζόμενα επιβεβαίωσαν ότι εννοεί μια άλλη διαχείριση προς όφελος και πάλι του κεφαλαίου. Χαρακτήρισε τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη «ατού» και πρότεινε «ριζική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ριζική διαγραφή του χρέους (...) με ένα ποσοστό ώστε το χρέος να γίνει διαχειρίσιμο και βιώσιμο και μετά να μπορείς και να δανείζεσαι αν θέλεις, να μπορείς να αντιμετωπίσεις και να έχεις και μια δυνατότητα να κάνεις επενδύσεις για ανάπτυξη για να βγεις από την κρίση. Το πρόβλημα είναι το χρέος (...) Εάν αυτό δεν γίνει διαχειρίσιμο, θα συνεχίζουν να μην σε δανείζουν (...) Δεν θα πάμε να αντιμετωπίσουμε το σύμπτωμα. Θα πάμε να αντιμετωπίσουμε την αιτία. Η αιτία είναι το χρέος».

Κοντολογίς, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει τίποτα διαφορετικό απ' αυτό που επιδιώκουν η άρχουσα τάξη και οι γνήσιοι πολιτικοί της εκπρόσωποι: Διευθέτηση και «κούρεμα» του χρέους, ώστε να αποκατασταθεί η φερεγγυότητα του καπιταλιστικού κράτους και να συνεχίσει να δανείζεται προς όφελος της πλουτοκρατίας, της ανάπτυξης των κερδών και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της.

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, στο «νέο συνασπισμό εξουσίας», που θέλουν να οικοδομήσουν, υπάρχει χώρος για ακραιφνείς σοσιαλδημοκράτες, τους οποίους ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να εξωραΐσει, για λογαριασμό του αστικού πολιτικού συστήματος και της αναγκαίας για το κεφάλαιο αναμόρφωσής του. Οπως είπε, στην κυβερνητική συμμαχία που οραματίζεται χωράνε «δυνάμεις που αποδεσμεύονται από ένα κόμμα το οποίο υπηρέτησε από την ίδρυσή του και μετά τα σοσιαλιστικά ιδανικά και σήμερα δεν ξέρουμε σε ποια πτέρυγα της Βουλής πρέπει να κάθονται οι βουλευτές του».

Είναι φανερό ότι ο «νέος συνασπισμός εξουσίας» στόχο έχει να ασκήσει διαχείριση με αδιαμφισβήτητη την εξουσία των μονοπωλίων. Εχοντας στο μυαλό του αυτήν ακριβώς τη διαχείριση, ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να καλλιεργήσει κοινοβουλευτικές αυταπάτες, λέγοντας ότι «το κλικ που χρειάζεται για να μετατραπεί αυτή η νέα κοινωνική πλειοψηφία και σε πολιτική πλειοψηφία είναι η αίσθηση του κόσμου ότι οι εκλογές μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα»! Πόσο μάλλον - όπως ανέφερε - που υπάρχει και το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος! Οπως είπε, «τώρα λοιπόν είναι η μεγάλη ευκαιρία της συσπείρωσης. Και για τις 50 έδρες μπόνους που δίνει ο εκλογικός νόμος».

Καταλήγοντας, αποσαφήνισε ότι το κόμμα του είναι «η κατεξοχήν δύναμη που σ' αυτές τις συνθήκες υπερασπίζεται τη νομιμότητα. Και υπέρτατος νόμος όλων των νόμων σ' αυτή τη χώρα είναι το Σύνταγμα (...) Λοιπόν, υπάρχει Σύνταγμα σ' αυτή τη χώρα (...) Εδώ πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, λέμε εμείς (...) Εκλογές θέλουμε. Τη δημοκρατία θέλουμε να ενισχύσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ