Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενεργή συμμετοχή στο πλιάτσικο

Με μοναδικό γνώμονα να εξασφαλίσει μεγαλύτερο μερίδιο για τη ντόπια πλουτοκρατία από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Λιβύης, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συμμετείχε χτες στη σύναξη των ιμπεριαλιστών στο Παρίσι, με τον υποκριτικό τίτλο «Σύνοδος των Φίλων της Λιβύης». Ο Ελληνας πρωθυπουργός «ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο» που έπαιξε στην «έκβαση των πολεμικών επιχειρήσεων» εναντίον της Λιβύης και τη δολοφονία του λαού της, η παραχώρηση των ελληνικών αεροπορικών και ναυτικών βάσεων στην Κρήτη και σε άλλα σημεία της χώρας.

Σημειώσε χαρακτηριστικά: «η Κρήτη θα παίξει σημαντικό ρόλο ως κόμβος, όχι μόνο για ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και στην προσπάθεια ανασυγκρότησης κατασκευών στην ευρύτερη περιοχή της Λιβύης. Μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια, είναι μια μεγάλη ευκαιρία η Αραβική Ανοιξη που εξελίσσεται στην περιοχή μας, να γίνει η βάση μιας νέας συνεργασίας των λαών της Μεσογείου, μιας νέας συνεργασίας που ανοίγει ευκαιρίες».

Το πλιάτσικο του πλούτου του λιβυκού λαού είναι αυτό που ονομάζει «ευκαιρίες» ο πρωθυπουργός. Ακόμα εντελώς υποκριτικά ότι είπε ότι «η ΕΥΔΑΠ μπορεί να προσφέρει άμεσα σημαντικές ποσότητες πόσιμου νερού». Το «ρόλο» της ελληνικής κυβέρνηση στη «μετάβαση» είχε φροντίσει να δώσει μια μέρα πριν την άφιξη του πρωθυπουργού στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης. Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη με έλληνες κεφαλαιοκράτες στον Ενεργειακό, στον Κατασκευαστικό και στον τομέα Υγείας, που δραστηριοποιούνται ήδη στη Λιβύη σημείωσε: «Το υπουργείο Εξωτερικών θα επιδιώξει να στηρίξει αμέριστα την παρουσία σας στη Λιβύη». Τη συγκεκριμένη δέσμευση προσπάθησε να μετουσιώσει σε έμπρακτα ανταλλάγματα χτες ο πρωθυπουργός στο Παρίσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ