Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να πιστέψει η εργατιά στο δίκιο και τη δύναμή της

Σε συγκέντρωση των εργαζομένων στις αποθήκες του «Μασούτη» στη Θέρμη, μίλησε χτες η Αλέκα Παπαρήγα

Να πιστέψουν στο δίκιο και στη δύναμη της τάξης τους, της εργατικής τάξης και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανωθούν και να αντεπιτεθούν, προέτρεψε η Αλέκα Παπαρήγα τους εργαζόμενους στην αποθήκη του «ΜΑΣΟΥΤΗ» στη Θέρμη, όπου βρέθηκε χτες. Στη συζήτηση που έγινε, η Αλ. Παπαρήγα απάντησε στην αντίληψη που προβάλλεται, πως όλα τα κόμματα είναι ίδια, όλα έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση καθώς και ότι ο καθένας μόνος του μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση για την οικογένειά του.

Οπως είπε, αυτή η επιλογή, βολεύει την εξουσία, αρέσει σε αυτούς που ετοιμάζονται για μια πιο ολοκληρωτική χρεοκοπία της Ελλάδας, αρέσει σε αυτούς που σχεδιάζουν νόμους αντεργατικούς που ακόμη και η φαντασία δεν μπορεί να συλλάβει. Γιατί αυτή η άποψη, οδηγεί στην απομόνωση και κυρίως αφοπλίζει το λαό.

«Δεν έχετε εμπιστοσύνη σε κανένα κόμμα, ένας λόγος παραπάνω να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας. Τι θα πει παίρνω την ευθύνη στα χέρια μου; Εγγράφομαι στο σωματείο που ανήκω, στους εμποροϋπάληλλους και μετατρέπω αυτό το σωματείο σε ένα σωματείο που όλοι οι εργαζόμενοι μαζί αποφασίζουμε τι και πώς θα το κάνουμε. Πίστεψε στους εργαζόμενους του κλάδου σου, πίστεψε στην τάξη που ανήκεις, την εργατική τάξη. Κάποια δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι, πώς τα κατέκτησαν; Με τη λογική δεν πιστεύω σε κανέναν; Τα κατέκτησαν με σκληρούς αγώνες όλο τον 20ό αιώνα, τα πλήρωσαν ορισμένοι ακόμα και με το αίμα τους. Πώς έγινε το ΙΚΑ; Το έκανε ο Μεταξάς; Μόνο ένας κλάδος, οι μεταλλεργάτες, έδωσαν 8 νεκρούς σε κινητοποίηση που χτυπήθηκε από την αστυνομία τη δεκαετία του '20, ζητώντας σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Πώς κατακτήθηκε η ΣΣΕ που τώρα πάνε να την καταργήσουν και επίσημα;» ανέφερε.

Από τη συγκέντρωση στο «Μασούτη»
Από τη συγκέντρωση στο «Μασούτη»
Κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για να παρεμποδίσουν τα μέτρα, να διεκδικήσουν μέτρα ανακούφισης των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτός ο αγώνας δε θα έχει αποτέλεσμα αν ο λαός δεν τους τρομοκρατήσει, βάζοντας πλώρη για αλλαγή εξουσίας. «Η εργατική τάξη δημιουργεί τα κέρδη, η εργατική τάξη είναι αυτή που πρέπει να κυβερνήσει. Εμείς προτείνουμε λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους. Μόνο τότε μπορεί να λειτουργήσει η διαγραφή του χρέους. Ολος αυτός ο πλούτος που υπάρχει, θα γίνει κοινωνική ιδιοκτησία, ο λαός θα αποφασίσει τι θα αναπτυχθεί, πώς θα αναπτυχθεί, θα είναι πρωταγωνιστής», σημείωσε.

Παρουσίασε τέλος την τεκμηριωμένη πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, αναφέροντας τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα και κατέληξε λέγοντας: «Σήμερα ο πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων ακριβώς γιατί έχουμε καπιταλιστική ιδιοκτησία. Ετσι την ώρα που η Ελλάδα είναι μέσα στις 25 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, οι εργαζόμενοι υποφέρουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ