Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Αύξηση θητείας και μαχαίρι στις αναβολές

Υπό διαμόρφωση οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης

Θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας έθεσε για μια ακόμα φορά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης στη διάρκεια συνέντευξής του στη ΝΕΤ. «Μελετάμε όλα τα δεδομένα», είπε προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα», το οποίο, όπως είπε, δημιουργήθηκε «με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από 12 σε 9 μήνες».

Κάνοντας σαφές πως θα υπάρξει αύξηση της θητείας - οι πληροφορίες μιλάνε για επαναφορά της στους 12 μήνες - ανέφερε υποκριτικά ότι με την αύξηση της θητείας «θα ενισχύουμε την επιχειρησιακή ικανότητα και αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να εμπεδώνεται το αίσθημα εθνικής ασφάλειας του Ελληνα πολίτη», κρύβοντας ότι η όποια προσαρμογή στις Ενοπλες Δυνάμεις γίνεται πάντα με γνώμονα τα ΝΑΤΟικά δόγματα, στα οποία είναι ενσωματωμένες.

Από αυτήν τη σκοπιά, μόνο σαν κοροϊδία μπορεί να ακούγεται η φράση του Π. Μπεγλίτη, «ασφαλώς είναι υπό μελέτη η αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Δηλαδή τι θέλουμε; Θέλουμε συνεχώς επαγγελματίες οπλίτες;», παραδεχόμενος ότι λόγω έλλειψης χρημάτων «έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο. Ο θεσμός έχει προβλήματα». Μαχαίρι ετοιμάζει η κυβέρνηση και στις αναβολές. Κατά τον υπουργό Εθνικής Αμυνας το σημερινό καθεστώς «ασφαλώς θα αλλάξει και αυτό είναι υπό μελέτη», κύρια σε ό,τι αφορά τις μεταπτυχιακές σπουδές και τις σπουδές στο εξωτερικό, με το επιχείρημα - πρόσχημα ότι έτσι αποκαθίσταται «η κοινωνική δικαιοσύνη»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ