Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δώσουμε προοπτική στον αγώνα μας

Με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Θριάσιου του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων των Λάτσηδων και των εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπέγραψε την παρέκκλιση του νόμου 84/84 και ουσιαστικά έδωσε το πράσινο φως για τη γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα επιχειρήματα περί δήθεν ανάπτυξης και κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας τα θυμάται η κυβέρνηση όταν σχεδιάζει ένα ακόμα «έγκλημα» σε βάρος του λαού. Στα σαθρά αυτά επιχειρήματα απαντά η ίδια η ιστορία της ΠΕΤΡΟΛΑ, που μετά τον τελευταίο «εκσυγχρονισμό» της έχασαν τη ζωή τους 14 εργαζόμενοι και τέθηκε σε κίνδυνο όλο το Θριάσιο, ενώ στην επιχείρηση έμειναν οι μισοί εργαζόμενοι.

Το ΚΚΕ στηρίζει αταλάντευτα τον αγώνα του λαού της περιοχής, όπως εκφράζεται από όλες τις Δημοτικές Αρχές, την Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ, τα Σωματεία, τους μαζικούς φορείς, που ξεπερνώντας αναστολές και πολιτικές εντάσεις, απαιτούν να μην επεκταθεί η ΠΕΤΡΟΛΑ και να θεωρείται το Θριάσιο «κορεσμένη» περιβαλλοντικά περιοχή, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Φτάνει πια. Καιρός είναι οι ενωμένες λαϊκές δυνάμεις να διεκδικήσουν την πραγματική λαϊκή εξουσία, για να επιβάλλουν τη λαϊκή οικονομία, που στο κέντρο της θα έχει τα συμφέροντα του λαού και του τόπου».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι εκτός από τα παραπάνω αιτήματα που σωστά προβάλλονται σήμερα, προοπτικά ο αγώνας πρέπει να στοχεύσει στην κοινωνικοποίηση και των δύο διυλιστηρίων που βρίσκονται στην περιοχή, στα πλαίσια κοινωνικοποίησης συνολικά της ενέργειας. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει σε ιδιώτη και το υπό κρατικό έλεγχο διυλιστήριο του Ασπροπύργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ