Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Συνεχίστηκαν το προηγούμενο τριήμερο οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ όλης της χώρας με αποκλεισμούς γκαράζ, Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, δημαρχείων και άλλων δημοτικών υπηρεσιών ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που τους οδηγεί σε εξαθλίωση. Τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και χτες οι εργαζόμενοι κράτησαν αποκλεισμένα τα αμαξοστάσια, όσο και τους ΧΥΤΑ, ενώ από χτες προχώρησαν και σε καταλήψεις πολλών δημαρχείων, ενώ σήμερα προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιάς τους και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών.

«Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 5 του Οκτώβρη αλλά και οι καταλήψεις σε γκαράζ, δημαρχεία και ΧΥΤΑ δείχνουν τη θέληση των εργαζόμενων με τον αγώνα τους να ανατρέψουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι.

Πάντως, όλες τις προηγούμενες μέρες εντάθηκαν οι προσπάθειες τρομοκράτησης και καταστολής του αγώνα των εργαζομένων με απειλές για παρέμβαση εισαγγελέα μετά από την προτροπή του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, ώστε να ανοίξει ο ΧΥΤΑ της Φυλής. Πατώντας στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της κινητοποίησης με τη συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους και τις γειτονιές των πόλεων εμφανίστηκαν πολλοί δήμαρχοι να καλούν τους εργαζόμενους να αναστείλουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ.

Με καταλήψεις και στάση εργασίας σήμερα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης. Χτες, προχώρησαν σε κατάληψη των Δημαρχείων και των γκαράζ των Δήμων Ευόσμου - Κορδελιού και Θερμαϊκού καθώς και του ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.

Στη διάρκεια της κατάληψης, οι εργαζόμενοι του Δήμου Ευόσμου - Κορδελιού αποφάσισαν συνέχιση της κατάληψης και σήμερα και κλιμάκωση του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις. Επίσης, απαίτησαν από το δήμαρχο που εμφανίστηκε συμπαραστάτης του αγώνα τους, αυτό να το αποδείξει έμπρακτα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα δεσμεύει τη δημοτική αρχή ότι δε θα εφαρμόσει την εργασιακή εφεδρεία και δε θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Το βράδυ, οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας προχώρησαν σε κατάληψη του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη Λάρισα συνεχίστηκαν από τους εργαζόμενους οι αποκλεισμοί του δημαρχείου, αμαξοστασίων, τεχνικών υπηρεσιών και του φυτώριου. Στο Τύρναβο αποκλεισμένα παραμένουν δημαρχείο και αμαξοστάσια, ενώ σε Ελασσόνα και Τέμπη τα δημαρχεία των δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ