Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία τραπεζοϋπαλλήλων στις 18 και 19 Οκτώβρη

Την απόφαση να κηρύξει απεργία στις 18 Οκτώβρη πήρε προχτές η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ έτσι ώστε ο κλάδος να πραγματοποιήσει στην πράξη 48ωρη σε συνδυασμό με την πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη. Ομως, η συνδικαλιστική πλειοψηφία δεν μπορεί να κρύψει πίσω από τις απεργιακές αποφάσεις τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τις σημερινές εξελίξεις και ότι και σήμερα στηρίζει τη βάρβαρη αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική.

Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και των άλλων παρατάξεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Μεταξύ άλλων είπαν ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τώρα θέμα για την Αγροτική Τράπεζα (όπου μειώνονται εκ νέου οι μισθοί των εργαζομένων με το πολυνομοσχέδιο) γιατί θα προκληθεί «κοινωνικός αυτοματισμός»! Εμφάνισαν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και μέτρα ως «αυθαιρεσία της κυβέρνησης» και «αθέτηση υποσχέσεων του υπουργού». Δηλαδή προσπαθούν να πουν ότι αιτία των προβλημάτων των εργαζομένων είναι η ανήθικη κυβερνητική πρακτική. Ακόμα χειρότερα ως λύση προβάλλουν να πείσουν την κυβέρνηση ότι με τις διαφορετικές επιχειρησιακές συμβάσεις «νοθεύεται ο ανταγωνισμός». Υστερα από όλα αυτά η παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι σωστά πορεύεται η ηγεσία της ΟΤΟΕ και πρότεινε να ληφθούν πρωτοβουλίες για να συμμετάσχει στο κίνημα της «Γουόλ Στριτ»!

Οτι η πλειοψηφία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την απεργία ως άλλοθι επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι απέρριψε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για κλιμάκωση του αγώνα με αίτημα την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ. Η απόρριψη του στόχου αυτού δείχνει την υποταγή τους στην πολιτική που χτυπά τις κλαδικές ΣΣΕ και ότι το μόνο που θέλουν είναι να παζαρέψουν τη χασούρα. Οι ταξικές δυνάμεις στιγμάτισαν αυτές τις ενέργειες και τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας, αποκαλύπτοντας τον επικίνδυνο ρόλο της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ