Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Επιχείρησαν μαζικές συλλήψεις εργαζομένων

Μαζικές συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών επιχείρησαν να κάνουν χτες το βράδυ δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «President», στη λεωφόρο Κηφισίας, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα την ανάκληση απόλυσης του εργαζόμενου Χ. Βασιλειάδη. Με αυτό τον τρόπο έσπευσε η κυβέρνηση να «περιφρουρήσει» ένα εκ των αφεντικών της, αυτή τη φορά την εργοδοσία του ξενοδοχείου «President».

Η επιχείρηση των συλλήψεων στήθηκε τη στιγμή που οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι άρχισαν να βγαίνουν από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν για να ενημερώσουν για την απόλυση, να συζητήσουν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να απαιτήσουν την ανάκληση της απόλυσης.

Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι απέκρουσαν την πρώτη προσπάθεια των ανδρών των ΜΑΤ για συλλήψεις και πέρασαν στον απέναντι δρόμο από το ξενοδοχείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν και δεύτερη φορά συλλήψεις περικυκλώνοντας τους συγκεντρωμένους και σπρώχνοντας κάποιους για να μπουν στην κλούβα, ενώ ο επικεφαλής της Αστυνομίας καλούσε σε συλλήψεις εδώ και τώρα και τσουβάλιασμα των εργαζομένων στην κλούβα.

Η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων και το γεγονός ότι άμεσα - και μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν - άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από άλλους κλάδους της Αθήνας, στελέχη από τη Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, η επιχείρηση τρομοκράτησης, εκφοβισμού και συλλήψεων έπεσε στο κενό.

Μπροστά στην οργή των συγκεντρωμένων οι διμοιρίες των ΜΑΤ αποσύρθηκαν από το χώρο, ενώ από την ντουντούκα και τα συνθήματα καταγγέλθηκε σε όλους τους τόνους η νέα απροκάλυπτη επιχείρηση της κυβέρνησης να προστατέψει για ακόμα μια φορά με αυτόν τον τρόπο τα κέρδη των ξενοδόχων.

Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το κίνημα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να μη σηκώσουν κεφάλι, προκειμένου η εργοδοσία ανεμπόδιστη με την ολόπλευρη στήριξη της κυβέρνησης να τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, είναι η μαζική - αποφασιστική συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 19 του Οκτώβρη. Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν οι συγκεντρωμένοι και μέσα στο ξενοδοχείο αλλά και έξω για όση ώρα πραγματοποιούσαν τη διαμαρτυρία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ