Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Προετοιμασία σε κάθε χώρο δουλειάς

Η συσπείρωση των εργαζομένων, η μαζικοποίηση του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), η οργάνωση της αντίστασης του κλάδου αποτελεί μονόδρομο στις σημερινές συνθήκες έντασης της επίθεσης και σημαντικός σταθμός σε αυτή την κατεύθυνση είναι η πανεργατική απεργία στις 19 του Οκτώβρη. Αυτό αναδείχθηκε στην προχτεσινή γενική συνέλευση και όπως αποφασίστηκε πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας.

Στη συνέλευση μεταφέρθηκε σημαντική εμπειρία μέσα από τους τόπους δουλειάς. Αρκεί να αναφερθεί, όπως και εισηγητικά είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Α. Περράκης, ότι ο κλάδος μετρά πάνω από 3.000 απολύσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ενδεικτικό της εργοδοτικής τρομοκρατίας αποτελεί αυτό που μετέφερε εργαζόμενος:

  • Στην τελευταία απεργία που είχαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ (σημειώνεται ότι το ΣΕΤΗΠ είχε πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία στον ΟΤΕ) στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Newsphone» η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζόμενους τη μέρα της απεργίας να πάνε από τις 5 το πρωί (!) για δουλειά, «για να προλάβουν» πριν έρθει το ΣΕΤΗΠ για την περιφρούρηση της απεργίας! Καταγγέλθηκε, δε, ότι για τις επιπλέον ώρες οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν.
  • Στην εταιρεία «teleperformance» καταγγέλθηκε ότι ήδη η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν σύμβαση για μείωση του ωραρίου εργασίας από τις 8 στις 6 ώρες.
  • Το ζήτημα της επαγρύπνησης, της αναγκαιότητας της συσπείρωσης των εργαζομένων στο σωματείο έθεσε άλλος εργαζόμενος με αφορμή την επικείμενη συγχώνευση των εταιρειών «Wind» και «Vodafone» και τις επιπτώσεις (νέες μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών) που θα έχει αυτή στους εργαζόμενους.
  • Στη συνέλευση καταγγέλθηκε και συζητήθηκε διεξοδικά και η επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ και καταδίκασε τους εργαζόμενους σε μείωση μισθών κατά 11% για τα επόμενα τρία χρόνια. Μάλιστα, η συνέλευση ενέκρινε και ψήφισμα καταδίκης αυτής της συμφωνίας.
  • Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί αυτό που μεταφέρθηκε και αφορά την εταιρεία «NSN». Σε συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου μετά από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων πάρθηκε απόφαση για την οργάνωση της μαζικής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών. Την επόμενη μέρα, η πλειοψηφία του ΔΣ συγκάλεσε εκ νέου συμβούλιο (αυτή τη φορά σε πλήρη απαρτία το ΔΣ όπου πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ) και ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση!

Τέλος, η συνέλευση αποφάσισε τη δημιουργία Επιτροπής Ανέργων του σωματείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η νέα απεργιακή μάχη στις εταιρείες - κολοσσούς (2024-03-13 00:00:00.0)
Απέλυσε τέσσερα μέλη της σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ (2013-02-09 00:00:00.0)
Στα σκουπίδια τα αργύρια της εργοδοσίας... (2010-01-30 00:00:00.0)
Σήμερα στήνουν απεργιακό μπλόκο (2010-01-26 00:00:00.0)
Εμμένει στην προκλητική αδιαλλαξία η εργοδοσία (2009-08-01 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι (2009-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ