Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αύριο και μεθαύριο με απόφαση που έλαβαν σε κοινή σύσκεψη χτες το πρωί τα ΔΣ των σωματείων στον κλάδο. Το Σάββατο μετά την απεργία θα γίνει νέα σύσκεψη για να προγραμματίσουν την παραπέρα δράση τους. Συγκεκριμένα, απεργούν μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Στη σύσκεψη που έγινε οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - επιδόθηκαν σε μια πλειοδοσία «υπεραγωνιστικών» προτάσεων περί τριών και πέντε ημερών απεργίας, η οποία μάλιστα θα ξεκινούσε από σήμερα! Χωρίς καμιά ενημέρωση και κυρίως χωρίς γενικές συνελεύσεις των ίδιων των εργαζομένων. Οι ίδιες πλειοψηφίες πριν από λίγες μέρες ακύρωσαν απεργιακές αποφάσεις γενικών συνελεύσεων (μπλε λεωφορεία), αποφάσισαν να μην απεργήσουν στις 5 Οκτώβρη (μέσα σταθερής τροχιάς). Ολοφάνερος στόχος των μεθοδεύσεών τους είναι να εκφυλίσουν τον αγώνα των εργαζομένων, να εμποδίσουν την οργανωμένη ανάπτυξη της πάλης και τη συγκροτημένη κλιμάκωσή της.

Την τακτική αυτή κατήγγειλαν ευθέως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποκαλύπτοντας το ρόλο που παίζουν. Ταυτόχρονα, απαίτησαν να γίνουν γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, ώστε η οργάνωση του αγώνα και η συνέχισή του να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Πρόταση που ήδη απέρριψε η πλειοψηφία στο ΔΣ του Συνδικάτου ΟΑΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ