Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
Συνεχίζουν με καταλήψεις και συγκεντρώσεις

Προκλητική η στάση συνδικαλιστών της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, που με αιτήματα όπως προσωρινή εξαίρεση του κλάδου από τα μέτρα ή μείωση της χασούρας, σπέρνουν τον αποπροσανατολισμό

Καταλήψεις και συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και χτες σε υπηρεσίες του Δημοσίου και σε πρώην ΔΕΚΟ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που καρατομεί μισθούς και συντάξεις, φέρνει νέα φορολογική καταιγίδα, καταργεί τις ισχύουσες ΣΣΕ στις ΔΕΚΟ και τις κλαδικές ΣΣΕ συνολικά στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα, εκτός από καταλήψεις, θα ξεκινήσει 48ωρη απεργία στο υπουργείο Πολιτισμού.

Χτες έγιναν καταλήψεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Πανεπιστημίου και στο τμήμα Συντάξεων στη Κάνιγγος, στο Μετοχικό Ταμείο, στο Τελωνείο Αθηνών στη Μεταμόρφωση, στο υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Β. Σοφίας και αλλού. Η κατάληψη στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια, που ξεκίνησε προχτές, συνεχίστηκε χτες και αποφασίστηκε να παραταθεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε πολύ περισσότερες υπηρεσίες, ενώ στάσεις εργασίας θα γίνουν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και από την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων, στην Αττική.

Στις αρχές της επόμενης βδομάδας ξεκινάνε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις οι Ομοσπονδίες Εφοριακών, Τελωνειακών και Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα: η Ομοσπονδία Εφοριακών θα κάνει δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες από τις 17 Οκτώβρη. Η Ομοσπονδία Τελωνειακών τρεις συνεχόμενες 48ωρες απεργίες από τις 18 Οκτώβρη. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών κάνει μία 24ωρη απεργία στις 17 Οκτώβρη και συνεχίζει με τέσσερις συνεχόμενες 48ωρες απεργίες (τελευταία μέρα απεργίας είναι η 27η Οκτώβρη).

Υπονομευτές των αγώνων

Παρά το μπαράζ κινητοποιήσεων πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που βρίσκονται στις ηγεσίες των Ομοσπονδιών προσπαθούν να εμποδίσουν κάθε φωνή που αναδεικνύει την ανάγκη ενιαίας αγωνιστικής απάντησης. Καθημερινά πλέον καταγράφονται τέτοιες ενέργειες, κυρίως από τα στελέχη της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ.

Χτες συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ προσπάθησαν, χωρίς να τα καταφέρουν, να φιμώσουν το βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου, για να μη μιλήσει στους εργαζόμενους στην κατάληψη της ΕΥΔΑΠ. Το επιχείρημα που επικαλέστηκαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι συνδικαλιστές του κυβερνώντος κόμματος, είναι ότι «δε θέλουμε εδώ τα κόμματα»!..

Κομμάτι της τακτικής αυτών των δυνάμεων είναι να δρουν συντεχνιακά για να κρατούν τους εργαζόμενους διαιρεμένους. Παράλληλα, να αρθρώνουν αιτήματα όπως προσωρινή εξαίρεση του κλάδου ή περί μείωσης της χασούρας. Ακόμα, σε κάθε κινητοποίηση επιδιώκουν να επικρατούν συνθήκες... νεκροταφείου, χωρίς ουσιαστικές συζητήσεις, αποφεύγοντας συστηματικά το συντονισμό της δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ