Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγώνας κόντρα στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες

Οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), γύρισαν την πλάτη στην προσπάθεια χειραγώγησης του αγώνα τους και «συμμόρφωσης» στις υποδείξεις της ΠΟΕΔΗΝ. Αμφισβητούν ολοένα και πιο καθαρά τον υπονομευτικό ρόλο της ΠΟΕΔΗΝ και των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου του ΨΝΘ, στο χώρο του Ψυχιατρείου, με πρόσχημα το συντονισμό της δράσης των σωματείων των νοσοκομείων, αποκαλύφθηκε πως μοναδικός στόχος ήταν να «τραβήξουν το αυτί» των εργαζομένων του ΨΝΘ που τόλμησαν να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου τους και να αναλάβουν οι ίδιοι την οργάνωση της πάλης τους με την συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα και αιτήματα σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική.

Ο Π. Κετικίδης, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, πρόεδρος της ΕΔΟΘ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε τους εργαζόμενους δηλώνοντας πλήρη συμφωνία με την απόφαση κατάργησης κλινών. Οπως είπε, «τα κρεβάτια που κόβονται, κόβονται». Αλλωστε οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, μόλις τις προηγούμενες μέρες, ψήφισαν τους νέους οργανισμούς στα νοσοκομεία «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο», «Παπανικολάου», «Αγιο Δημήτριο», που προβλέπουν μείωση των κλινών.

Εν χορώ συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας το πρόσχημα της ενότητας προσπάθησαν να πείσουν τους εργαζόμενους του ΨΝΘ ότι δεν πρέπει να αμφισβητούν τα θεσμικά όργανα, δηλαδή τα σωματεία και την ΠΟΕΔΗΝ, πολύ περισσότερο το πλαίσιο αιτημάτων τους. Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές, που τρομοκρατούσαν τους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν και θα μπουν στις λίστες εφεδρείας αν αντισταθούν οργανωμένα και δεν πληρώσουν τα χαράτσια της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι του ΨΝΘ, συμμετέχουν στις κεντρικές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ, και ταυτόχρονα προγραμματίζουν δικές τους δράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ