Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να πάρει τώρα ο λαός την υπόθεση στα χέρια του

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Η διέξοδος από την κρίση ταυτίζεται αυτή τη στιγμή με το να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του, δήλωσε μετά τη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Η διέξοδος από την κρίση ταυτίζεται αυτή τη στιγμή με το να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του, δήλωσε μετά τη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε χτες στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των συναντήσεων που ζήτησε ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς. Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας και μάλιστα ότι νέκρωσαν εργοστάσια, εκεί που υπάρχει ο σκληρός πυρήνας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας είναι η καλύτερη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, στην πολιτική της ΕΕ.

Στον πρωθυπουργό τού ξεκαθάρισα το εξής: Η αντίθεσή μας με την πολιτική του είναι κάθετη, είναι βαθιά. Δεν είναι μια αντίθεση στα ζητήματα χειρισμών, στα ζητήματα τακτικής. Δεν είναι μια αντίθεση σαν αυτή που εκφράζουν τα άλλα κόμματα της Βουλής, που αντιπαλεύουν την κυβερνητική πολιτική με τους ίδιους κανόνες που η ίδια χρησιμοποιεί. Η αντίθεσή μας με την κυβέρνηση βασίζεται στο γεγονός ότι στηρίζει με νύχια και με δόντια το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο σαπίζει, ένα σύστημα το οποίο ό,τι έδωσε έδωσε, δεν κάνει άλλους ελιγμούς και παραχωρήσεις. Απ' αυτήν την άποψη, διέξοδος φιλολαϊκή από την κρίση δεν υπάρχει.

Η διέξοδος από την κρίση ταυτίζεται αυτήν τη στιγμή με το να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του. Με την αντεπίθεσή του για την ανατροπή αυτού του συστήματος. Για να βγει μέσα από το λαό μια εξουσία δική του, εργατική - λαϊκή που θα μετατρέψει σε λαϊκή ιδιοκτησία όλο τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα, που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ, η οποία τα επόμενα χρόνια ούτε ξέρουμε πώς θα είναι και αν θα υπάρχει, και που βεβαίως μονόπλευρα θα διαγράψει το χρέος. Αυτή είναι η διαφωνία μας με την κυβέρνηση και όχι επιμέρους διαφωνίες που αναδεικνύονται από τα άλλα κόμματα».

Ανεβασμένες μορφές και ριζοσπαστικά αιτήματα

Στη συνέχεια, η Αλ. Παπαρήγα είχε τον ακόλουθο διάλογο με τους δημοσιογράφους:

-- Εκλογές τού ζητήσατε;

-- Τις εκλογές τις έχουμε ζητήσει. Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αυτό που περιορίστηκα να του πω είναι κάτι πολύ παραπάνω από τις εκλογές. Του είπα ότι το δικό μας κόμμα αντιπαλεύει αυτό το κοινωνικό οικονομικό και πολιτικό σύστημα και γι' αυτό επιλέγουμε ανεβασμένες μορφές πάλης, ριζοσπαστικά αιτήματα. Τώρα, αν θέλετε, οι εκλογές, σε σχέση με το ζήτημα που έθεσα στον πρωθυπουργό, είναι ένα σημαντικό, αλλά επιμέρους θέμα. Εμείς δε θέλουμε η κύρια γραμμή αντιπαράθεσης που πρέπει να έχει ο λαός να υποκαθίσταται από επιμέρους ζητήματα τα οποία, στην ώρα τους βεβαίως, πρέπει και αυτά να αναδεικνύονται.

-- Ζητήσατε αποδέσμευση. Αυτό σημαίνει και έξοδο από την Ευρωζώνη και το νόμισμα;

-- Εννοείται. Αποδέσμευση σημαίνει έξοδος από την ΕΕ και από τη στιγμή που φεύγεις από την ΕΕ και ακολουθείς μια γραμμή ανάπτυξης του πλούτου που έχει η χώρα προς όφελος των εργαζομένων, θα έχεις ένα δικό σου νόμισμα.

Κάθετη και ριζική αντιπαράθεση

Πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι πιστεύει ότι θα της πει ο πρωθυπουργός, η Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε: «Δε νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου περιμένει τη δική μας ανοχή και συναίνεση. Ισως για λόγους προβολής στο εξωτερικό συναντάται με τα κόμματα για να δείξει ότι έχει τη στήριξή τους. Καμία στήριξη δεν έχει από εμάς. Καμία. Αυτό που έχει από εμάς είναι τη ριζική, την κάθετη και επί της ουσίας πραγματική αντιπαράθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ