Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δυναμική αντεπίθεσης

Ενισχυμένο με νέες δυνάμεις το εργατικό - λαϊκό κίνημα κατεβαίνει και σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα για την περικύκλωση της Βουλής. Το αποτέλεσμα της επίμονης δουλειάς των ταξικών συνδικάτων όλο το προηγούμενο διάστημα εκφράστηκε από νωρίς χτες το πρωί στους χώρους δουλειάς που κυριολεκτικά νέκρωσαν ακόμα κι εκεί που σπάνια είχε γίνει ως τώρα απεργία. Η συνεπής στάση των δυνάμεων που πρωτοστάτησαν να οργανωθεί η συλλογική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, που αποκάλυψαν την κυβερνητική επιδίωξη για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, που πάλεψαν και συσπείρωσαν νέες δυνάμεις ενάντια στην αθλιότητα της εργασιακής εφεδρείας, που έδειξαν το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ως άλμα προς τη βαρβαρότητα, βρήκε μαζική ανταπόκριση από τους χιλιάδες και χιλιάδες που πλημμύρισαν χτες τους δρόμους.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, γυναίκες, συνταξιούχοι, που κατέκλυσαν χτες το κέντρο της Αθήνας και τις άλλες πόλεις της χώρας, έδωσαν το πρώτο μήνυμα: Εχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Αξιώνουμε να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Εδειξαν ότι δεν υπάρχει καμιά ανοχή, καμιά συναίνεση για τα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, ότι δεν είναι ανεκτή καμιά θυσία για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Οτι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την ανάγκη να παλέψουν συνειδητά για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

Οι μυριάδες που κατέκλυσαν τους δρόμους στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τις άλλες μεγάλες πόλεις, δείχνοντας ένα μόνο μέρος από τη δύναμη που έχει ο οργανωμένος λαός, έκαναν καθαρό πως το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Και το έκαναν πεντακάθαρο με την υπερψήφιση των ψηφισμάτων - αποφάσεων των απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα, που συνιστούν ποιοτικό άλμα για τη συνείδηση των εργατών. Με κρύο μυαλό και το χέρι στην καρδιά χιλιάδες και χιλιάδες αποφάσισαν και ψήφισαν: Οτι απορρίπτουν τους εκβιασμούς, ότι έχουν πάρει ήδη θέση μάχης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής ισχυροποιώντας τα ταξικά συνδικάτα, έχοντας στόχο πλέον την ίδια τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Αποφάσισαν και ψήφισαν ότι αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια, ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να πληρώσουν οι καπιταλιστές. Αποφάσισαν και ψήφισαν: Να ξεμπερδέψουν με τους εργατοπατέρες και τα αφεντικά τους, με ένα κίνημα αντάξιο της εργατικής τάξης.

Η χτεσινή μέρα δεν ήταν μια ακόμα απεργία. Κουβαλούσε πίσω της μια ήδη μεγάλη εμπειρία του ταξικού κινήματος που έχει βάλει πλώρη για τη συνολική κοινωνική, πολιτική, ιδεολογική χειραφέτηση της εργατικής τάξης. Αυτή η διαρκής πάλη μέσα από τις κλιμακώσεις της - όπως η 48ωρη απεργία - συνεχίζεται έχοντας σαν νέα αφετηρία αυτήν την απεργία για ακόμα πιο στοχοπροσηλωμένο αγώνα. Εδωσε στίγμα για μαζική αντεπίθεση με χρήση κάθε μορφής που θα αντιστοιχεί στο προωθημένο περιεχόμενο του αγώνα. Οι άξονες καθαροί: Το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία. Τώρα είναι η ώρα για ριζική ανατροπή συσχετισμών. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, μονομερή διαγραφή του χρέους με αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ