Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο λαός να καθορίσει το μέλλον του...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ συνεχίστηκε: Αν δεν περάσουν τα νέα μέτρα, θα έρθει ο Αρμαγεδδών! Θα πέσουν ακρίδες στα χωράφια, θα βρέξει φίδια, τα νερά θα γίνουν κόκκινα και ποιος ξέρει τι άλλο.

Η χώρα θα επιστρέψει στο 1960 έλεγε ο ένας, στο 1950 έλεγε ο άλλος, δεν ξέρουμε αν φτάσανε και μέχρι το 1920. Και τελικά ...ψηφίσανε επί της αρχής το περίφημο πολυνομοσχέδιο.

Ενας - ένας τα καλά παιδιά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που τόσο καιρό «βράζουν», «αγανακτούν», «διαμαρτύρονται» και είναι «ηφαίστειο», σήκωσαν τα χεράκια τους και είπαν ένα ακόμη «ναι». Για την ακρίβεια ...154 «ναι»!

Βεβαίως, στη συνέχεια κυκλοφορούσαν με το γνωστό (όσο και υποκριτικό) βλέμμα της απόγνωσης να δηλώνουν δεξιά κι αριστερά πως ό,τι κάνουν, το κάνουν για το «καλό της χώρας».

Ομως, το «καλό της χώρας» το είδαμε χτες, όταν οι εργαζόμενοι γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας. Αυτό είναι και το μόνο «καλό της χώρας», στο οποίο μπορεί να στηριχτεί κανείς.

Γιατί ...αυτό είναι στην πραγματικότητα η «χώρα»: Αυτοί που δουλεύουν και παράγουν τον πλούτο της. Οχι αυτοί που τον υφαρπάζουν μέσω της εκμετάλλευσης και για τους οποίους ψηφίζονται τέτοιου είδους νομοσχέδια.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΜΕ, δεν πρόκειται να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς. Μάθαμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τού πως ...δεν κλείστηκε το ραντεβού.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι θα ...πάνε μαζί στην Αθήνα, όπως κάνουν όλη αυτή την περίοδο. Θα είναι μαζί σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που θα περνά η κυβέρνηση κάθε μήνα.

Και μαζί τους θα είναι κι ο Καρατζαφέρης και η Μπακογιάννη και ο Μάνος και όποιος ακόμη χρειαστεί. Γιατί είναι περισσότερες από όσες ...φαίνονται οι εφεδρείες του πολιτικού προσωπικού.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ