Κυριακή 9 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών
Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΕΣΑΕΑ

Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) που θα γίνει στα τέλη Φλεβάρη, γίνονται σήμερα Κυριακή 9 Γενάρη 2000, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).

Το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) ανέλαβαν το σοβαρό καθήκον της ουσιαστικής λειτουργίας του συλλόγου. Ετσι ένα από τα καθήκοντα ήταν και η σωστή διοργάνωση των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων.

Με δεδομένη την πολιτική - στυλοβάτη της κυβερνητικής πολιτικής - που ακολούθησε και τα τρία τελευταία χρόνια η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑΕΑ, βασικός στόχος που βάζει η ΕΣΚ ενόψει των εκλογών αυτών είναι η επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων των αναπήρων. Τα ουσιαστικά προβλήματα των αναπήρων, άρα και των βαριά κινητικά αναπήρων έμειναν όχι μόνο στο περιθώριο, αλλά μπορούμε να πούμε έκαναν και βήματα οπισθοχώρησης σε όλους τους τομείς. Θεωρούμε πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Επιδίωξη της ΕΣΚ - ΠΑΣΠΑ μέσα από αυτές τις εκλογές είναι η ανάδειξη περισσότερων αγωνιστών αντιπροσώπων, να ορθώσουν φωνή αντίστασης. Που θα προτείνουν ουσιαστικές λύσεις, που θα έχουν το σθένος να συγκρουστούν με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της στο χώρο των αναπήρων, που θα διεκδικήσουν ουσιαστικές λύσεις στα αυξημένα προβλήματα των κινητικά αναπήρων. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται η υπερψήφιση των συνδυασμών ΕΣΚ - ΠΑΣΠΑ, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων της ΕΣΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ