Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από τη Νάουσα στον Ασπρόπυργο

Εργαζόμενοι της Νάουσας, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου, αλλά και αγρότες, βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας κοντά στους χαλυβουργούς
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας κοντά στους χαλυβουργούς
Από την άλλη άκρη της χώρας ξεκίνησαν το Σάββατο τα ξημερώματα για να βρεθούν στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών εκπρόσωποι σωματείων, εργαζόμενοι αλλά και αγρότες της Νάουσας, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου. Αφού διήνυσαν πολλά χιλιόμετρα για πολλές ώρες έφτασαν στον Ασπρόπυργο έξω από την πύλη του εργοστασίου και αντάμωσαν με τους απεργούς, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους.

Παρέδωσαν φρούτα και κομπόστες από αγρότες της περιοχής, ενίσχυσαν οικονομικά 320 ευρώ, που μαζεύτηκαν από εργαζόμενους και άνεργους και από το ΕΚ Νάουσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μπουτάρη και το Σύλλογο Υδραυλικών Νάουσας. Επιπλέον, 15 μαθητές δημοτικού σχολείου παρέδωσαν από 1 ευρώ. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν στην πλειοψηφία της από βιομηχανικούς εργάτες από το «Βαρβαρέσο», το «Μπουτάρη», εποχικοί στα διαλογητήρια κ.ά., αλλά και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην Πέλλα και της ΠΑΣΥ σε Πέλλα και Ημαθία.

Οι απεργοί υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα την αντιπροσωπεία. Ο Θανάσης Τσίτσης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, τόνισε: «Στη Νάουσα ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει συμπαράσταση και αλληλεγγύη, ξέρουμε τι σημαίνει σκληρός και ανυποχώρητος αγώνας και κυρίως ξέρουμε τι σημαίνει ανεργία. Η νίκη των χαλυβουργών είναι νίκη όλων των εργαζομένων, γιατί φράζει το δρόμο - κόβει την όρεξη σε όλους τους βιομηχάνους να προχωρήσουν σε αντεργατικά μέτρα».

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης

Στον Εύοσμο, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της πόλης και το Συντονιστικό Σχολείων Θεσσαλονίκης (ΑΣΘ), διοργάνωσαν συναυλία αλληλεγγύης. Εκεί, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και 35 ευρώ για να σταλούν ενίσχυση στους απεργούς της Χαλυβουργίας.

Στο Βόλο, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Χαλυβουργίας» την Παρασκευή, 16 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου, όπου και θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα.

Την αλληλεγγύη εκφράζει επίσης η κίνηση «Hasta la Victoria Siempre» και αύριο Τετάρτη 14 Δεκέμβρη και ώρα 2.30 μ.μ. συμμετάσχει σε μικρή συναυλία στο χώρο της απεργίας με τον Β. Λέκκα, τον τραγουδιστή Β. Μιχαηλίδη και ποντιακό χορευτικό. Αργότερα, στο γήπεδο του Αίαντα, στην παραλία Ασπροπύργου, διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα με τους απεργούς που, ειδικά για αυτή την περίσταση, θα συγκροτήσουν ομάδα υποστηριζόμενοι και από παλαίμαχους της Προοδευτικής.

Οι Ηλεκτροτεχνίτες, σήμερα, πραγματοποιούν πανναττική 3ωρη στάση εργασίας (9 - 12 μ.), ενώ η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας, καλεί τους εργάτες του κλάδου στην περιοχή να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία.

Επιπλέον, με ανακοινώσεις τους συμπαραστέκονται: Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων - Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας, και το Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας.

Με όπλο την πολιτιστική δημιουργία

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Με αφορμή το τραγούδι που έφτιαξε σύντροφος αγωνιστής από τον Βόλο (http://youtu.be/09JeVl89dIQ), εμπνευσμένος από τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας, καλούμε καθέναν που γρατζουνάει μια κιθάρα, που γράφει στιχάκια, που ασχολείται με τη μουσική, να φτιάξει ένα τραγούδι και να το στείλει στο ΠΑΜΕ (στο mail: pame@pamehellas.gr) με χρονικό ορίζοντα τις γιορτές.

Τα τραγούδια που θα μαζευτούν θα δοθούν με τη μορφή CD, δώρο στους χαλυβουργούς και στις οικογένειές τους. Η ερασιτεχνική δημιουργία δεμένη στο μεγάλο κλίμα αλληλεγγύης που έχει απλωθεί, είναι μια ακόμα πλευρά ενίσχυσης του αγώνα των χαλυβουργών απεργών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυξάνονται οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης (2012-06-20 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στη συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς (2012-04-01 00:00:00.0)
Αγωνιστικό προσκλητήριο και στην πύλη της πρώην ΠΕΣΙΝΕ (2012-01-27 00:00:00.0)
Αμείωτη συμπαράσταση (2011-12-08 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη με κάθε τρόπο (2011-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ