Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυνατή έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης

Από την επίσκεψη των ξένων αντιπροσωπειών
Από την επίσκεψη των ξένων αντιπροσωπειών
Από όλες τις γωνιές του πλανήτη και από τις 5 ηπείρους εκφράστηκε η διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών την Κυριακή το μεσημέρι, όταν στη πύλη του εργοστασίου έφτασαν δύο πούλμαν με αντιπρόσωπους της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που φιλοξένησε το ΚΚΕ στην Αθήνα.

Τους απεργούς χαιρέτισαν εκπρόσωποι από κάθε ήπειρο και συγκεκριμένα: Ο Κρις Ματιάλκο, εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Νοτίου Αφρικής, τόνισε ότι οι εργάτες της Νότιας Αφρικής είναι μέρος αυτής της απεργίας. Ο Ιμντάτ Καζί από το ΚΚ Πακιστάν, εξέφρασε την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων της Νοτιοανατολικής Ασίας και σημείωσε: «Είστε στην πρώτη γραμμή πάλης της εργατικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Ερβινγκ Λερούζ, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Βελγίου, επισήμανε, ότι αντιμετωπίζουν τον ίδιο εχθρό, αναφέροντας ότι και στη Λιέγη του Βελγίου προωθούν το κλείσιμο του εργοστασίου Χαλυβουργίας πετώντας στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους. Και οι χαλυβουργοί εκεί, ενημέρωσε, διδάσκονται από τον αγώνα των Ελλήνων απεργών.

Ο Βίκτορ Τούλκιν Α' Γραμματέας Εργατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, τόνισε: «Ο αγώνας μας δεν είναι ένας αγώνας για ένα κομμάτι ψωμί αλλά αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτός ο αγώνας δε θα είναι εύκολος αλλά δε θα αποκλίνουμε από το δρόμο που διαλέξαμε. Κόκκινο μέτωπο!!!».

Ο Ανγαρ Κούρι, εκπρόσωπος Κομμουνιστικού Κόμματος Παλαιστίνης, χαιρέτησε εκ μέρους του αγωνιζόμενου και βασανισμένου Παλαιστινιακού λαού και απηύθυνε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στη χαλυβδένια θέλησή των απεργών για τη νίκη.

Ο Οσκαρ Φιγκουέρα από το ΚΚ Βενεζουέλας σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία είναι παράδειγμα αντίστασης, παράδειγμα προς μίμηση και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

Ευχαριστώντας του αντιπροσώπους για την αλληλεγγύη τους ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Σιφωνιός επισήμανε ότι «Οταν ενωθούν οι προλετάριοι, δηλαδή οι εργάτες, τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ