Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διαδοχολογία στην υπηρεσία του αποπροσανατολισμού

Ολοι περιμένουν τον Γ. Παπανδρέου να δρομολογήσει τις εσωκομματικές διαδικασίες

Σε θέσεις μάχης για την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται τα στελέχη του, με τα «στρατόπεδα» να έχουν ήδη διαμορφωθεί, αναμένοντας από τον Γ. Παπανδρέου να δρομολογήσει τις εξελίξεις. Χτες ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ «πιέζουν» για τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Στο παρασκήνιο και με το βλέμμα στραμμένο στις «ζυμώσεις» που διενεργούνται στο σύνολο των αστικών κομμάτων, συνεχίζονται οι επαφές των υποψήφιων διαδόχων με στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώσει τις προθέσεις του για τις εσωκομματικές διαδικασίες, θα πάρουν θέση και θα δημοσιοποιήσουν την υποψηφιότητά τους για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Αν. Λοβέρδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο και σκοπεύει απλώς να προχωρήσει σε αλλαγές στα όργανα και στη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, που έχει δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» έδειξε την πρόθεσή του να παίξει ενεργό ρόλο και την επόμενη μέρα στην αστική πολιτική σκηνή, σημειώνοντας ότι «η χώρα θα χρειαστεί τον Λουκά Παπαδήμο και μετά τις εκλογές». Από την πλευρά του, ο Ηλ. Μόσιαλος, εκφράζοντας τις απόψεις της ομάδας των «4» (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Μόσιαλος) με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «χρειάζεται νέα ηγεσία και νέα φυσιογνωμία με απευθείας εκλογή του προέδρου του από τη βάση πριν τις εθνικές εκλογές».

Τροφή στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού περί «αναγέννησης» του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο Κ. Σκανδαλίδης, που ζήτησε έκτακτο συνέδριο για να καθοριστεί «το νέο εθνικό σχέδιο και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαππας, με άρθρο του στα «Νέα» υποστήριξε ότι «χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή, η αίσθηση μιας νέας εκκίνησης. (...) και αυτή προϋποθέτει τρία πράγματα. Τον απολογισμό της πορείας της διετίας. Τη νέα αφήγηση για το τι εκφράζουμε και επαγγελλόμαστε. Την ανασύνθεση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, με γέφυρες σε άλλους προοδευτικούς χώρους».

Για το «τέλος του δικομματισμού» και για την «έναρξη ενός διπολισμού», έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Μπατζελή, μιλώντας στο «Φλας» και ευχήθηκε να ανοίξει σύντομα τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου. Τη στήριξή τους στον Γ. Παπανδρέου και την παραμονή του στο «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν ο Μ. Καρχιμάκης και ο Χρ. Παπουτσής. Ενώ ο Δ. Ρέππας με συνέντευξή του στο «Βήμα», απαντώντας στα σενάρια για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και δημιουργία άλλων κομμάτων, έκανε λόγο για «αυτοδημιούργητα ψώνια και αυτοδίδακτους σωτήρες» και πρόσθεσε ότι ο «Γ. Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Ν. Μπίστης, εγκαλώντας τον Γ. Παπανδρέου γιατί «απομακρύνθηκε από τις αρχές και τις θέσεις του»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ