Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Κομπάζει για την αξιοπιστία του στο κεφάλαιο

Στρώνει το έδαφος για να δικαιολογήσει το «ναι» στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Να παρουσιάσει το κόμμα τους σαν αξιόπιστη δύναμη για την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, σε αντίθεση με τους εταίρους του στη συγκυβέρνηση, επιχείρησε ο Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του («Ράδιο 9»). Αφού κατηγόρησε ορισμένα από τα στελέχη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για «άναρθρες κραυγές και λαϊκισμούς», επειδή «όσο πεινά και βρίσκεται σε τόσο δυσχερή και δύσκολη θέση ο κόσμος, τόσο αρέσκεται σε τέτοια πράγματα», είπε ότι «αν δεν ήταν (σ.σ. ο ΛΑ.Ο.Σ.), σήμερα η Ελλάδα θα βρισκόταν στην "περιπέτεια" κάποιου κ. Ρουμελιώτη, κάποιου κ. Διαμαντούρου ή κάποιου κ. Πετσάλνικου (...) η σοβαρότητα του ΛΑ.Ο.Σ. έφερε στην ηγεσία της χώρας έναν άνθρωπο τεχνοκράτη ο οποίος προσβλέπει στην Ευρώπη».

Ο ίδιος διαφήμισε την πρεμούρα των στελεχών του, που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση, να προχωρήσουν οι αντιλαϊκές συναποφάσεις με την τρόικα, λέγοντας ότι «χάθηκε ένας πολύτιμος μήνας, που, ευτυχώς, δεν χάθηκε στα άλλα υπουργεία που συμμετέχουν στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ.»! Μίλησε ακόμα για «δυσκολίες του πρώτου πειράματος» της συγκυβέρνησης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «τη δεύτερη φορά, μετά τις εκλογές, θα αλλάξουν όλα».

Αναφερόμενος στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, εφηύρε άλλοθι για το κόμμα του και για το γεγονός ότι θα τα στηρίξει, λέγοντας πως πρέπει να τα δει για να διαπιστώσει «αν αυτά εμπεριέχονται και συμπεριλαμβάνονται μέσα στο πακέτο, εάν είναι μέσα στο "τιμολόγιο" της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου για να πάρουμε τα 130 δισ.» και πρόσθεσε υποκριτικά «αν είναι καινούρια μέτρα, σαφώς δεν πρόκειται να τα δεχθούμε». Κοροϊδεύοντας, μάλιστα, το λαό, όπως έκανε και η ΝΔ με τα περί «αναδιαπραγμάτευσης», δήλωσε ότι «στη συνάντησή μου με την τρόικα, θα κοιτάξω να πάρω και να εξασφαλίσω όσο το δυνατόν περισσότερα για το καλό της πατρίδας μας (...) γνωρίζω καλά ότι αν ζητάς και διεκδικείς, παίρνεις. Τα πάντα διεκδικούνται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ