Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Εντείνεται η δράση για τις 20 Δεκέμβρη

Η συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Εντείνονται οι προετοιμασίες σε όλη τη χώρα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που καλούν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, για την προστασία των ανέργων στις 20 Δεκέμβρη.

Για την Αθήνα το συλλαλητήριο έχει οριστεί στην Ομόνοια στις 6 μ.μ. και για τη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ξεχωριστή είναι η κινητοποίηση που προετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις των ναυτεργατών. Την Τρίτη, 20 Δεκέμβρη, στις 11.30 το πρωί οι άνεργοι ναυτεργάτες με φασολάδα, κρεμμύδι και κρασί, θα στρώσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους έξω από τον Οίκο Ναύτη στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 10.30 το πρωί, θα γίνει σύσκεψη στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, την οποία διοργανώνουν από κοινού η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών και οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ).

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της οδού Δωδεκανήσου στο κέντρο της πόλης, προγραμματίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί.

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ανακοίνωσε πολύμορφη δραστηριότητα με κορύφωση την 20ή Δεκέμβρη. Στις 18 Δεκέμβρη, έχει αποφασιστεί Μέρα Παλλεσβιακής εξόρμησης, και στις 19 Δεκέμβρη Μέρα κλαδικής δραστηριότητας, με κορύφωση τη σύσταση επιτροπών ανέργων στα ταξικά σωματεία.

Στο μεταξύ, διοργανώνονται οι εξής συσκέψεις:

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ.

-- Η Επιτροπή Ανέργων Εμποροϋπαλλήλων, στην Αθήνα, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του σωματείου (Αγ. Φιλοθέης 5β).

Στη δράση έχουν μπει δυναμικά και οι Λαϊκές Επιτροπές. Συγκεκριμένα, μαζικοί φορείς της Νέας Σμύρνης προχωρούν στη συγκρότηση Επιτροπής Ανέργων, σε σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών (Σαράντα Εκκλησιών 61).

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Καλλιθέας (Δημοσθένους και Φιλαρρέτου) αύριο Παρασκευή στις 8 το πρωί. Την ίδια ημέρα, διοργανώνονται εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, στη «Σιβιτανίδειο Σχολή» και στο νυχτερινό σχολείο «Γλάρος». Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 6.30 μ.μ, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και η Επιτροπή Αγώνα Μοσχάτου, διοργανώνουν πικετοφορία - πορεία, η οποία θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Θησέως και Αχιλλέως (κατάστημα «Κοτσώβολος»). Επιπρόσθετα, η Επιτροπή Ανέργων Καλλιθέας (όπου συμμετέχει η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής) διοργανώνει σύσκεψη, μεθαύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στα γραφεία Συνταξιούχων και Ομοσπονδίας Οικοδόμων (Αριστείδου 92).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ