Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεδομένη η δέσμευση στην επίθεση διαρκείας

Τακτικισμοί για να ενσωματώσει τη λαϊκή αγανάκτηση στην κάλπη και να πρωταγωνιστεί στα επόμενα βάρβαρα μέτρα

Η ΝΔ δεσμεύεται από τη στρατηγική της για το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Πρέπει να πολεμηθεί από το λαό, όπως το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και οι παραφυάδες τους
Η ΝΔ δεσμεύεται από τη στρατηγική της για το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Πρέπει να πολεμηθεί από το λαό, όπως το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και οι παραφυάδες τους
Δεδομένη είναι η δέσμευση της ηγεσίας της ΝΔ στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο διαρκείας που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, όσο και αν επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να υφαρπάξει την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων στις επόμενες εκλογές. Με κάθε τρόπο, τα στελέχη της ΝΔ επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι δεν πρόκειται τάχα να προσυπογράψουν νέα μέτρα με την τρόικα, τουλάχιστον πριν από τις εκλογές, ακριβώς για να μπορούν να πουλάνε προεκλογικά ψεύτικες ελπίδες και το παραμύθι περί «επαναδιαπραγμάτευσης». Δεν κρύβουν, ωστόσο, ότι είναι είναι πανέτοιμοι να πάρουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα αμέσως μετά.

Σε αυτό το πλαίσιο, μόνο τυχαία δεν είναι η σιγή ασυρμάτου που κράτησε η Συγγρού για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε χτες ο Α. Σαμαράς με το κλιμάκιο της τρόικας. Στη λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, αναφέρεται απλά ότι «η συζήτηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Συζητήθηκαν η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι εξελίξεις στην Ευρώπη».

Σύμφωνα πάντως με όλες τις πληροφορίες, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε το νέο πολυετές πρόγραμμα και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει, για τα οποία είναι εκφρασμένη η θέση της τρόικας ότι πρέπει να είναι γνωστά πριν τις εκλογές και να δεσμεύουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Η ηγεσία της ΝΔ επιμένει να παίζει θέατρο και αναζητεί απεγνωσμένα διάφορα προσχήματα για να μην αποκαλυφθεί πλήρως στα μάτια του λαού ότι την επομένη των εκλογών μια κυβέρνηση συνεργασίας με πρωταγωνιστή τη ΝΔ θα εφαρμόσει την ίδια ακριβώς πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι τώρα και άρα ο λαός δεν έχει τίποτα θετικό να περιμένει από αυτή.

Επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ταυτόχρονα πιέζει να μην παραταθεί η θητεία της τρικομματικής κυβέρνησης. Την τακτική αυτή αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, δηλώνοντας ότι η ΝΔ δεν μπορεί να δεσμευτεί σε νέα μέτρα, γιατί αυτά δεν μπορούν να αποφασιστούν πριν από τα τέλη Φλεβάρη, οπότε αφ' ενός θα γίνει γνωστή η τρύπα του προϋπολογισμού του 2011 και αφ' ετέρου θα είναι γνωστό το αποτέλεσμα του «κουρέματος» με το PSI: «Αν δεν φτάσει ο Φλεβάρης, κανείς δεν θα ξέρει για τι πρέπει να δεσμευτεί, εμείς δεν ξέρουμε για τι πράγμα. Αρα, θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές. Η οποιαδήποτε δέσμευση, το οποιοδήποτε μέτρο και ό,τι και αν γίνει θα πρέπει να το πάρει μία κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να έχει νωπή λαϊκή εντολή», δήλωσε χαρακτηριστικά («Radio 9»).

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Α. Σαμαράς, μιλώντας χτες βράδυ στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Απαντώντας σε όσους ζητούν να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, τόνισε ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι προσωρινή και μεταβατική για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, για να ολοκληρωθεί το κούρεμα του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους». Ολα αυτά, συμπλήρωσε, θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες «και τέλος»!

Προκειμένου να πείσει ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουν οι εκλογές, επικαλέστηκε διάφορα σαθρά επιχειρήματα, όπως ότι δεν υπάρχει συμφωνία μακροχρόνιας διακυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ότι οι εκλογές λειτουργούν ως βαλβίδα ασφαλείας και αν αφαιρεθεί «θα ήταν πολύ πιθανό να προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις»! Παραδέχθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή για να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Κατά τα λοιπά, στην ομιλία του παρουσίασε τη γνωστή φιλομονοπωλιακή δέσμη μέτρων, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη και μείωση των εργοδοτικών εισφορών, διασφάλιση ρευστότητας σε τράπεζες και επιχειρήσεις, δραστική περικοπή δαπανών για το Δημόσιο κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ