Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ζήσουν καλύτερα τα παιδιά και τα εγγόνια μας

Από το εργοστάσιο της ΙΟΝ ξεκίνησε η χτεσινή περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα στην Αρτα

Από τη συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων
Από τη συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων
Από το εργοστάσιο της ΙΟΝ, όπου δουλεύουν 200 περίπου εργαζόμενοι, ξεκίνησε την περιοδεία της στην Αρτα η Αλέκα Παπαρήγα. Συναντήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου και στη συνέχεια επισκέφθηκε τη γραμμή παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γκοφρέτας, που παράγεται στο εργοστάσιο, το οποίο λειτουργεί από το 1974. Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκφράστηκε μεταξύ άλλων το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να τα βγάλουν πέρα.

«Μας έχουν αφαιρέσει δύο μισθούς με τις εισφορές και τους φόρους. Δεν μας φτάνουν τα λεφτά, αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε μεροκάματα και αλλού για να θρέψουμε τις οικογένειές μας. Τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και τίποτα δε γίνεται», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους εργαζόμενους, ενώ γενική ήταν η εκτίμηση ότι η επιρροή του ΚΚΕ μεγαλώνει.

Στην προτροπή να «χτυπήσουν δυνατά το χέρι στη Βουλή» οι βουλευτές του Κόμματος, η Αλέκα Παπαρήγα παρατήρησε ότι δε λύνεται έτσι το πρόβλημα. Εμείς, είπε, έχουμε το νου μας στους εργάτες, τι κάνει ο λαός. Αυτό που πρέπει να το κάνουμε, θα το κάνουμε μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω από τη Βουλή. Μέσα στη Βουλή, δεν είναι δύσκολο να πάμε και να φέρουμε τα ζητήματα, να χτυπήσουμε και τη γροθιά. Είναι το πιο εύκολο πράγμα να το κάνουμε. Ολοι φωνάζουν μέσα στη Βουλή, αλλά ψηφίζουν τα μέτρα.

Το θέμα είναι, συνέχισε, ότι έρχονται πολύ χειρότερα. Κρίση σημαίνει οι εργαζόμενοι πάνε στον πάτο και πιο κάτω και ένα τμήμα επίσης των επιχειρήσεων θα κλείσει. Δεν θέλουμε να κλείνουν εργοστάσια, είπε, για δύο λόγους. Και γιατί οπωσδήποτε την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, αλλά και γιατί είναι μια καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, καταστρέφονται πείρα, μηχανήματα, συνέχεια. Λέμε να γίνουν κοινωνική περιουσία, πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Εγινε ακόμα συζήτηση για το φόβο που υπάρχει στους χώρους δουλειάς, για την όξυνση του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, τις επιπτώσεις από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, για το σχεδιασμό της παραγωγής από κάθε καπιταλιστική επιχείρηση, που έχει σαν γνώμονα το κέρδος και όχι τις κοινωνικές ανάγκες. Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να μη διστάσουν. Οτι τώρα χρειάζεται να γίνουν άλματα στη συνείδηση και τη στάση τους, να αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην τάξη τους.

«Δεν πρέπει να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν είσαστε εσείς μόνο, είναι και η νεότερη γενιά. Επιτρέπεται τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να ζήσουν χειρότερα από εμάς;», είπε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ