Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Νίκαιας

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Νίκαιας πραγματοποίησαν και χτες μέλη των Επιτροπών Ανέργων Νίκαιας και Κορυδαλλού και των Λαϊκών Επιτροπών των δύο δήμων, διεκδικώντας άμεσα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων, αλλά και εκφράζοντας την άρνησή τους να πληρώσουν τα χαράτσια.

Οι συγκεντρωμένοι καλούσαν τους ανέργους που πήγαιναν στα γραφεία του Οργανισμού να γραφτούν στις επιτροπές και με κοινό και οργανωμένο αγώνα να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά, αλλά και ουσιαστικά μέτρα για όσο καιρό είναι στην ανεργία, όπως: Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μείωση κατά 30% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ, διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό είναι κάποιος άνεργος κ.ά.

Παράλληλα, καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Τρίτη. Οι Επιτροπές ανέργων και οι Λαϊκές Επιτροπές στους δύο δήμους έχουν ήδη προχωρήσει σε καταγραφή των ανέργων και φροντίζουν και οι ίδιοι για πρωτοβουλίες που θα δώσουν μια έστω μικρή ανάσα στις οικογένειες. Επίσης καταγράφουν τα παιδιά των ανέργων που είναι μαθητές και έχουν διακόψει τα φροντιστήρια ή έχουν ανάγκη από βοήθεια στα μαθήματά τους στοχεύοντας να δημιουργήσουν μαθήματα για αυτά τα παιδιά με εθελοντές εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ