Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενας ο αντίπαλος, ένας ο στόχος του

Με συνοπτικές διαδικασίες και με όχημα τον «κοινωνικό διάλογο» μέχρι το τέλος Γενάρη, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ, σε συνέργεια με τους εργοδότες και τις πλειοψηφίες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, έρχεται να εξασφαλίσει στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ακόμα φθηνότερα εργατικά χέρια. Η βίαιη υποτίμηση των μισθών, που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, είναι η «αναγκαία» συνθήκη, όπως ομολόγησε ο πρωθυπουργός, για τη διασφάλιση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων. Αν οι εργαζόμενοι γονατίσουν μπροστά στα νέα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και πλουτοκρατίας, θα βρεθούν δεμένοι χειροπόδαρα στα κάτεργα των μονοπωλίων, έχοντας υπονομεύσει το μέλλον των παιδιών τους. Συγκυβέρνηση και ΣΕΒ, με τη συνέργεια της ΓΣΕΕ, με ψέματα και εκβιασμούς, μεθοδεύουν την εξαθλίωση της εργατικής τάξης, για να διασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες θέλουν εδώ και τώρα και πριν ολοκληρωθεί η δρομολογημένη χρεοκοπία να ξεμπερδεύουν με τα υπολείμματα της σταθερής εργασίας και με τις όποιες κρατήσεις έδιναν για τα ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων.

Για να κερδίσουμε τον πόλεμο

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, το κάλεσμα που απηύθυνε το ΚΚΕ τη μέρα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους «κοινωνικούς εταίρους», αποκτά επείγοντα χαρακτήρα: «Η εργατική τάξη έχει ιστορικές ευθύνες. Κάθε βήμα συμβιβασμού και υποταγής είναι βήμα προς την εξαθλίωση. Τώρα πρέπει να υπερνικήσει το φόβο και την τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς. Είναι ώρα ταξικής αφύπνισης, ενότητας και αντεπίθεσης. Οι εργάτες, οι μισθωτοί σκλάβοι, παράγουν τον πλούτο, δεν είναι "μισθολογικό κόστος", όπως θέλουν να τους πείσουν οι εκμεταλλευτές τους, τα κόμματα και οι συνδικαλιστές που υπηρετούν τον καπιταλισμό.

Για να κερδίσουμε στον ταξικό πόλεμο, όλοι στη μάχη, συμπόρευση με το ΚΚΕ, οργάνωση και δράση με το ΠΑΜΕ. Για τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους που τον παράγουν. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερής διαγραφή του χρέους» (το θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ