Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Φοβούνται την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων

Η επίθεση του ΣΕΒ στο ΚΚΕ και στο ταξικό κίνημα δείχνει ανησυχία για τη δυναμική που αποκτά το κάλεσμα για αντεπίθεση

Σε μέτωπο όλων των αστικών δυνάμεων, για να αναχαιτιστεί η κλιμακούμενη λαϊκή αγανάκτηση για την κυρίαρχη πολιτική, κάλεσε για μια ακόμη φορά ο ΣΕΒ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, με αφορμή την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, που τσαλάκωσε στα μάτια των εργαζόμενων τη «βιτρίνα» ενός ακόμη στημένου «κοινωνικού διαλόγου». Καθόλου τυχαία, ο ΣΕΒ επιτίθεται στο ΚΚΕ, στοχεύοντας στις εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις που αντιπαλεύουν τα βάρβαρα μέτρα και δείχνουν τάσεις χειραφέτησης από την πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του.

Ο ΣΕΒ κάλεσε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τα κόμματα της ευρύτερης δημοκρατικής Αριστεράς, να καταδικάσουν απερίφραστα το ΚΚΕ και τις πρακτικές που θέλουν να ...ΠΑΜΕ διά της βίας πίσω σε εποχές που έχουν οριστικά παρέλθει». «Σφυρίζοντας αδιάφορα» για τη βία της ανεργίας, του λειψού μεροκάματου, της απλήρωτης εργασίας, της περικοπής των ασφαλιστικών παροχών, της περικοπής των συντάξεων και κυρίως για τη βία που συνεπάγεται το ίδιο το αντικείμενο του «διαλόγου» που καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, ο ΣΕΒ δε δίστασε να καλέσει και τους ίδιους τους εργαζόμενους - τα θύματα της πολιτικής των μνημονίων και του μεγάλου κεφαλαίου - να κρίνουν «ποιοι νοιάζονται για τα πραγματικά συμφέροντα των δυνάμεων εργασίας και ποιοι τους εκμεταλλεύονται για τις δικές τους κομματικές σκοπιμότητες»!

Το στρίμωγμα των μεγαλοβιομηχάνων, που ισχυρίζονται ότι κάνουν και «χάρη» στους εργαζόμενους βάζοντας στο «χασάπικο» μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιβεβαιώνει και η επισήμανση ότι «η αλλεργία που καταφανώς προκαλεί στο ΚΚΕ ο κοινωνικός διάλογος - όπως και κάθε μορφή διαλόγου - αποκαλύπτει την εμμονή του σε σταλινικές μεθόδους και τακτικές».

Για «απαράδεκτη, επιπόλαιη και άφρονα» ενέργεια, έκανε λόγο χτες, μετά τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος. Προηγήθηκε ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία ανέδειξε το ΠΑΜΕ σε αντίπαλο της ανάπτυξης και της απασχόλησης, υποστηρίζοντας ότι κάλεσε σε διάλογο τους «κοινωνικούς εταίρους», για να αναδειχθούν «τα εμπόδια για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την δημιουργία θέσεων εργασίας», τα οποία - μάλιστα - «είναι σημαντικότερα από το όποιο μισθολογικό κόστος»!

«Δυστυχώς, κάποιοι (ΠΑΜΕ) δεν θέλησαν να συμβεί αυτό και διέκοψαν βίαια αυτήν την διαδικασία», πρόσθεσε η ΓΣΕΒΕΕ, η οποία έδωσε δημόσια τη διαβεβαίωσή της προς τα πολιτικά και οικονομικά μεγάλα αφεντικά ότι «θα επιμείνει στη συνέχιση του Κοινωνικού Διαλόγου ως του πλέον αξιόπιστου θεσμού που εξασφαλίζει την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζόμενων σε αυτές».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, επίσης μετά τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι «προτιμώ να ξεχάσω τι έγινε και τις εικόνες που δεν τιμούν κανένα μας». Είναι ο ίδιος που βλέπει «τιμή» στην πρόταση για τριετές πάγωμα των μισθών και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού με τη μέθοδο της διασποράς τους στις μηνιαίες αποδοχές, για να μη φανεί αρχικά το «ψαλίδι» στους εργαζόμενους. Ο ίδιος δεν απέφυγε την αυτογελοιοποίησή του, λέγοντας ότι «θέλω να πιστεύω ότι το ΠΑΜΕ θα αναθεωρήσει, το περιμένουμε στο διάλογο και κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσουμε η επόμενη συνάντηση να γίνει στα γραφεία του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ