Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμικά συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις

Εξω από το σούπερ - μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» στη Νάουσα
Εξω από το σούπερ - μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» στη Νάουσα
Την απόφασή τους να αντισταθούν για να αποτρέψουν την ισοπέδωση των δικαιωμάτων και της ζωής τους, να περάσουν στην αντεπίθεση ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο το ταξικό κίνημα και τη λαϊκή συμμαχία που τραβά το δρόμο της σύγκρουσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, διαδήλωσαν χιλιάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, νεολαίοι και γυναίκες που την Τρίτη συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ σε πολλές πόλεις της χώρας. Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει σήμερα η Ρόδος με το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Συλλαλητήρια έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Κιλκίς, Νάουσα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Μουδανιά. Παντού εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς, η καταδίκη του κοινωνικού διαλόγου και η απόφαση κλιμάκωσης του αγώνα.

Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι από μια σειρά χώρους και κλάδους δουλειάς, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα διαδήλωσαν αγωνιστικά. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ, της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στην «Κ. ΜΠΑΛΛΗΣ» του ομίλου Λαυρεντιάδη που τρεις μήνες τώρα είναι απλήρωτοι και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Μίλησε ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Από την πορεία στην Ξάνθη
Από την πορεία στην Ξάνθη
Στη Νάουσα, το πρωί πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ, καθώς εκατοντάδες άνεργοι μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επίδομα ανεργίας. Το απόγευμα έγινε δυναμικό και μαζικό συλλαλητήριο που ολοκληρώθηκε με κινητοποίηση στο σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», όπου οι εργάτες είναι απλήρωτοι τους τελευταίους δύο μήνες και εργάζονται κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας, εκβιασμών, εκδικητικών μεταθέσεων και απειλών για απολύσεις.

Στην Ξάνθη, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, της γαλακτοβιομηχανίας «ΡΟΔΟΠΗ», της χαρτοβιομηχανίας «DIANA», καθώς και εκπαιδευτικοί.

Δυναμικές συγκεντρώσεις και μαχητικές πορείες έγιναν επίσης σε Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Αρτα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία. Τα δυναμικά συλλαλητήρια αποτέλεσαν ταυτόχρονα έκφραση αγωνιστικής αλληλεγγύης της εργατικής τάξης στους απεργούς χαλυβουργούς.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης δυναμική ήταν η παρουσία των εργαζομένων στην «Αριάδνη ΑΕΒΕ» που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία, καθώς και πολλών ακόμα νέων εργαζομένων. Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν επίσης την ίδια μέρα σε Ρέθυμνο και Χανιά.


Από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας (2015-10-23 00:00:00.0)
Μαχητική διαδήλωση για φοροληστεία και Υγεία (2013-01-31 00:00:00.0)
Παντού μαζικά και αποφασιστικά (2011-10-21 00:00:00.0)
Περιοδείες, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε νοσοκομεία (2011-07-20 00:00:00.0)
Μέτωπο λαϊκό ενάντια στα μονοπώλια (2011-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ