Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σταθερός πυλώνας της αντιλαϊκής επίθεσης

Αδιαμφισβήτητη η στήριξη στη συγκυβέρνηση και σε όλα τα μέτρα που ετοιμάζεται να νομοθετήσει

Ισχυρή στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και όλα τα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν και χρεοκοπούν το λαό, πρόσφερε εκ νέου ο Α. Σαμαράς, ενώ δεδομένη θεωρείται και η υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και του πολυετούς μνημονίου που τη συνοδεύει.

Το μήνυμα της στήριξης της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των νέων μέτρων που προωθεί, ήταν κυρίαρχο τόσο στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον πρωθυπουργό χτες το μεσημέρι όσο και στη σύσκεψη των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη μαύρη συγκυβέρνηση το βράδυ. «Επαναβεβαιώθηκε η στήριξη της ΝΔ στην κυβέρνηση», τόνιζαν μετά τη σύσκεψη πηγές από τη Συγγρού, που όμως επιχειρούσαν να θολώσουν τα νερά, υποβαθμίζοντας τη δέσμευση για στήριξη συγκεκριμένων μέτρων και καλλιεργώντας την παραπλανητική εικόνα ότι τάχα «η ΝΔ δε συγκυβερνά».

Στην κατεύθυνση αυτή επισήμαιναν ότι «δεν τέθηκε θέμα προσυπογραφής κειμένου», ενώ επικαλούνταν επιπλέον την απάντηση που έδωσε ο Α. Σαμαράς στις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη στάση της ΝΔ που απειλεί να μην ψηφίσει ορισμένα μέτρα, όπως η νέα μείωση των επικουρικών. «Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση, υπάρχει κυβέρνηση με συγκεκριμένη αποστολή και τα περισσότερα προβλήματα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ενδεικτική της στήριξης που προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ότι ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να στηρίξει, ακόμα, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα επιβάλλεται η σφαγή των μισθών: «Δεν είναι ώρα να απαντήσουμε στο αν συμφωνούμε ή όχι στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είναι ώρα να επιμείνουμε να υπάρξει συμφωνία με πρώτο κριτήριο ότι δεν μπορεί άλλο να μειωθεί το βιοτικό επίπεδο του λαού και διότι πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο μη μισθολογικό κόστος», δήλωσε χαρακτηριστικά (στην ΕΡΑ).

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη βδομάδα τριήμερη επίσκεψη (από τις 25-27 Γενάρη) στη Μόσχα, όπου μεταξύ των άλλων θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Βλ. Πούτιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ