Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» η συντρόφισσα Μαρία Σαχίνη

Σε ηλικία 59 χρονών πέθανε την Τετάρτη, η συντρόφισσα Μαρία Σαχίνη - Κωχ, κόρη του μπάρμπα - Μήτσου Σαχίνη που για χρόνια διετέλεσε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Η Μαρία Σαχίνη - Κωχ, σπούδασε λογιστικά και δούλεψε στον κλάδο, όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από την Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ με τη μεταπολίτευση και το 1977 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Διατέλεσε για πολλά χρόνια μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής και του Αχτιδικού Γραφείου της Τούμπας Θεσσαλονίκης. Ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα στο Σύλλογο Γυναικών Τούμπας και ήταν εκλεγμένη για χρόνια στο Δ' Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συντρόφισσα Μαρία γαλουχημένη από την οικογένειά της στα ιδανικά του αγώνα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση - σοσιαλιστική, παρέμεινε σταθερή σε όλες τις στιγμές της αγωνιστικής της διαδρομής στα ιδανικά του Κόμματος, στο Μαρξισμό- Λενινισμό, ιδιαίτερα την περίοδο της εσωκομματικής κρίσης 1989 - 1991.

Ο γνήσιος λαϊκός της χαρακτήρας, η ικανότητα της να επικοινωνεί ιδιαίτερα με τη νεολαία και η έντονη αίσθηση του χιούμορ την έκανε να ξεχωρίζει, συνδυάζοντας τη σταθερότητα στην ιδεολογία και πολιτική του Κόμματος με την πλατιά - μαζική δουλειά στους εργαζόμενους, το λαό της Τούμπας.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο γιο της Αλέξη, στον αδερφό της Αγάπιο και στην οικογένειά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ