Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Ανοιξε ο χορός των αυξήσεων στ΄ ασφάλιστρα

Αυξήσεις κατά μέσο όρο γύρω στο 8% άρχισαν να επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στα ασφάλιστρα των οχημάτων από την πρώτη κιόλας μέρα του χρόνου, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρούν να αυξήσουν για τους ΙΧήδες το κόστος ασφάλισης των οχημάτων τους επιβάλλοντας πρόσθετες καλύψεις με το «έτσι θέλω», τα λεγόμενα «καπέλα».

Συγκεκριμένα, οι ασφαλιστικές εταιρίες γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις εκκλήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για συγκράτηση των αυξήσεων, επιβάλλουν - για άλλη μια χρονιά - αυξήσεις πολλαπλάσιες του πληθωρισμού, αρχής γενομένης από τις μεγάλες εταιρίες που δίνουν και το σύνθημα για γενίκευση των αυξήσεων.

Παράλληλα, οι εταιρίες συνεχίζουν ανενόχλητες την τακτική της επιβολής πρόσθετων καλύψεων που δεν είναι μεν υποχρεωτικές, τις χρεώνουν όμως στο «πακέτο» της υποχρεωτικής ασφάλισης του αυτοκινήτου ανεβάζοντας το τελικό ποσό που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Την τακτική αυτή, που εφαρμόζεται ευρέως από την «απελευθέρωση» των ασφαλίστρων και μετά, δηλαδή εδώ και οκτώ χρόνια, φέρεται να... «ανακάλυψε» τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Ετσι, με χτεσινή της ανακοίνωση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για τον εκβιασμό που κάνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες σε βάρος των ασφαλισμένων, τους οποίους αρνούνται να ασφαλίσουν εάν δε δεχτεί τα «καπέλα» στο συμβόλαιό του. Υπενθυμίζει δε, ότι το πρόστιμο για τις περιπτώσεις αυτές ανέρχεται σε ένα εκατ. δρχ., ωστόσο, ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει επιβληθεί σε ανάλογες περιπτώσεις που καταγγέλλονταν στο υπουργείο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται στο κλείσιμο μιας ασφαλιστικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων και η οποία εμφανίζει οικονομικό άνοιγμα της τάξης των 3 δισ. δρχ. περίπου. Παράλληλα, τουλάχιστον έξι εταιρίες φέρονται να έχουν καλύψει εκπρόθεσμα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Σ' αυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο της τάξης των έξι εκατ. δρχ. περίπου στην κάθε μια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ