Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΚΕϊ στη διάλυση των συνεταιρισμών

Στη Βουλή πρόκειται να καταθέσει την ερχόμενη βδομάδα ο υπουργός Γεωργίας το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς, το οποίο είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη.

Οπως ανακοινώθηκε χτες, για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων, ο υπουργός Γεωργίας προχωράει τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, αφού πήρε τη θετική γνωμοδότηση από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) για τη γενική φιλοσοφία του νέου νόμου. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι: Κίνδυνος... υπήρχε ο υποτελής στην κυβέρνηση μηχανισμός της ΟΚΕ να μην έδινε θετική γνωμοδότηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας.

Ωστόσο, όμως, πίσω από τα «τερτίπια» κοροϊδίας των αγροτοκτηνοτρόφων κρύβεται η επιδίωξη της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της να βάλουν «εκσυγχρονιστική» ταφόπλακα στους συνεταιρισμούς και τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Δηλαδή, να τους μετατρέψουν σε Ανώνυμες Εταιρίες που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των νεοτσιφλικάδων - μεγαλοαγροτών και των εμποροβιομηχάνων και όχι των μικρομεσαίων αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ