Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Ξανά στους δρόμους του αγώνα οι εργαζόμενοι

Σε λιγότερο από μισό χρόνο αποκαλύφθηκαν, τόσο οι πραγματικές διαθέσεις των Αμερικανών, που  πήραν στα χέρια τους τη  ΣΟΦΤΕΞ, όσο και οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που ξεπούλησε με κατάπτυστους όρους τη μεγαλύτερη χαρτοποιία της χώρας, εγκαταλείποντας τους εργαζόμενους στην ασυδοσία των νέων  αφεντικών

Στους δρόμους του αγώνα, εφτά μήνες μετά το ξεπούλημα της επιχείρησης, επανέρχονται οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ, απαιτώντας άμεσα, την ακύρωση των απολύσεων 7 εργαζομένων, να σταματήσει η διάλυση της ΣΟΦΤΕΞ και να χαρακτηριστεί άκυρη η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Η αρχή των κινητοποιήσεων γίνεται αύριο με τετράωρη στάση εργασίας ανά βάρδια και πορεία στις 12 το μεσημέρι από το εργοστάσιο της Ιεράς Οδού, μέχρι το υπουργείο Εργασίας. Την Πέμπτη, θα επαναληφθεί η τετράωρη στάση, με συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ την Παρασκευή, στα πλαίσια πάλι τετράωρης στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρίας και ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να καθοριστεί η παραπέρα στάση των εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις που αποφάσισε το ΔΣ πρέπει να είναι η αρχή και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε καθολική αγωνιστική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας και στις πορείες στα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης, η οποία έχει την πρώτη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.

Αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στη ΣΟΦΤΕΞ, η ΕΣΑΚ σημειώνει πως «είναι ολοφάνερο ότι τα σχέδια της εργοδοσίας, είναι το κλείσιμο τμημάτων παραγωγής και η μετατροπή της εταιρίας σε εμπορική επιχείρηση, απολύοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες εργαζόμενους». Σε άλλο σημείο τονίζει ότι οι 1.275 θέσεις εργασίας, που προπαγάνδιζε η κυβέρνηση και η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου, αποδείχτηκαν απάτη, που στόχευε στη διευκόλυνση του ξεπουλήματος της επιχείρησης και των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επίσης τονίζει ότι η πολιτική της συναίνεσης που ακολούθησε η πλειοψηφία του σωματείου (Συμπαράταξη - ΠΑΣΚΕ) δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, δημιούργησε πολλά περισσότερα, επισημαίνοντας ότι εκείνες οι παρατάξεις, που «έβαλαν πλάτη» για το ξεπούλημα της ΣΟΦΤΕΞ, σήμερα, βλέποντας τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης, ζητάνε την ακύρωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ