Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Η κοροϊδία δεν περνά

Με κλιμάκωση των αγώνων απαντούν στις προεκλογικές απατεωνιές του Γ. Ανωμερίτη

Το ρόλο του προεκλογικού τελάλη της κυβέρνησης επιστράτευσε για μια ακόμα φορά ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης, επισκεπτόμενος το Σαββατοκύριακο το Νομό Τρικάλων για να διαλαλήσει και πάλι το «ενδιαφέρον» προς τους αγρότες και να μοιράσει προεκλογικές υποσχέσεις.

Κι αυτά λίγες μέρες μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στους νομούς της Θεσσαλίας για κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του υπουργού στο νομό μέσα σε διάστημα δύο μηνών, η οποία εντάσσεται στην ενορχηστρωμένη κυβερνητική εκστρατεία αποπροσανατολισμού των αγροτών ενόψει των εκλογών. Με τις «επισκέψεις» αυτές, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας σκοπεύει να βάλει «φρένο» στην κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, υποδηλώνοντας την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης μπροστά στην αποφασιστικότητα, που εκφράζουν με δυναμισμό και ενότητα οι αγρότες της Θεσσαλίας, να παλέψουν μέχρι την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής.

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ ο υπουργός Γεωργίας ισχυρίστηκε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών έχουν ικανοποιηθεί! Κάνοντας μάλιστα το μαύρο άσπρο επικαλέστηκε ως θετικά τα εξοντωτικά μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για το βαμβάκι, τα οποία θα πλήξουν περισσότερο τους βαμβακοπαραγωγούς. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επαναλάβει υποσχέσεις για λήψη μέτρων μέσα σε μία βδομάδα, που θα διασφαλίζουν δήθεν τους αγρότες που καλλιεργούν μέχρι και 60 στρέμματα βαμβάκι. Μία υπόσχεση που είχε ξαναδώσει πριν λίγο καιρό επισκεπτόμενος την Καρδίτσα - ισχυριζόμενος ότι δε θα πληρώσουν πρόστιμα συνυπευθυνότητας όσοι καλλιεργούν μέχρι 60 στρέμματα - αλλά δεν κράτησε αφού δεν το έθεσε καν ως αίτημα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Βεβαίως, οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν προ πολλού πάρει χαμπάρι, με ποιον υπουργό Γεωργίας και με ποια κυβέρνηση έχουν να κάνουν - μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη... - και γι' αυτό συνεχίζουν τους αγώνες τους. Με αποφάσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών και των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα εξαγγέλθηκαν νέες κινητοποιήσεις για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν με νομαρχιακά συλλαλητήρια στις 19 Γενάρη στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα και στις 24 Γενάρη στη Λάρισα με προοπτική να συντονιστούν σε πανθεσσαλικό επίπεδο στις αρχές Φλεβάρη, ενώ στο μεταξύ θα πραγματοποιηθούν και ενημερωτικές - προπαρασκευαστικές συγκεντρώσεις σε επαρχίες και μεγαλοχώρια του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ